Питання ремонту греблі в Житомирі в районі Корбутівки залишається відкритим » Новини Житомира
 
 


Питання ремонту греблі в Житомирі в районі Корбутівки залишається відкритим

Автор: news_maker від 15-11-2012, 20:26, переглядів: 1 861

Питання ремонту греблі в Житомирі в районі Корбутівки залишається відкритим

Як пояснив під час звітної прес-конференції житомирський міський голова Володимир Дебой, відповідно до Розпорядження Кабміну України в цьому році на проведення ремонту греблі на річці Тетерів передбачалося виділення 10 мільйонів гривень.

"Але гроші були виділені в той термін, коли ми вже не могли не провести тендер, не виготовити документацію. І фактично гроші "живими" не надійшли. Ми від них відмовились по тій причині, що через місяць нас би звинуватили. Що ми гроші не використали. Проте фактично їх не можливо було використати".

Отже, проблема, що існує 15 років, потребує термінового вирішення. Міський та обласний бюджети не змогли в повному обсязі забезпечити фінансування проведення ремонту греблі, пише офіційний сайт міськради. З часу визнання греблі аварійною, було виділено лише 800 тисяч гривень при сьогоднішній потребі в 13 мільйонів. Тому міська влада шукає альтернативні шляхи проведення ремонту греблі, зокрема залучення приватних інвесторів. "В наступному році будемо звертатися до уряду виділити 10 мільйонів і про ізолювати греблю, щоб не було її протікання і руйнації. Але ми знайшли й можливості залучення інвестора – ми його змушуємо побудувати аварійний скид води, а він готовий далі під єднати систему до гідроелектростанції. Тобто на греблі можна побудувати гідроелектростанцію, частково ліквідувавши аварійність за рахунок інвестора " – пояснив Володимир Дебой.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: