На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива

Автор: news_maker від 28-11-2017, 19:30, переглядів: 2 040

На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива

Підприємство з німецькими інвестиціями «Хопштайнер Україна», яке займається вирощуванням та переробкою хмелю і має потужності у Чуднівському районі, планує збільшити обсяги виробництва на 32 га.

Голова ОДА Ігор Гундич сьогодні, 28 листопада, зустрівся з власниками та керівниками компанії, щоб обговорити і допомогти у вирішенні питань, які виникають у розвитку бізнесу.

«Радий, маємо інвесторів, яким не просто цікава Житомирщина як родюча земля. А які мають повний цикл виробництва на території нашої області – починаючи від вирощування хмелю, збору, обробки і завершуючи переробкою в гранули. Зважаючи на те, що компанія постачає хміль до великих корпорацій та приватних пивоварень, сподіваюся, що і одні з кращих сортів німецького пива мають витоки з Житомирської області. Ми зацікавлені в таких інвесторах і збільшенні обсягів виробництва хмелю на Житомирщині», – наголосив Ігор Гундич.

За словами власника компанії Яхима Гейде, підприємство вже більше 10 років працює в українському бізнесі та розуміє довгострокові цикли розвитку. На сьогодні світові ринки дозволяють розвивати бізнес з виробництва і переробки хмелю.

У бізнес-плані підприємства на 2018 рік – збільшити площі на 32 га.

У с. Карпівці Чуднівського району компанія має на сьогодні 81 га робочих хмільників. Хміль тут не тільки вирощують, але перероблюють і формують у спеціальні гранули.

З 2017 року компанія також займається реєстрацією популярних німецьких сортів: Шпальтер Селект, Тетнангер, Магнум, Норден Бревер, Перле.

Керівництво підприємства звернулося до голови ОДА з проблемними питаннями з оформлення земельних паїв жителями району.

Ігор Гундич дав свої рекомендації стосовно можливих шляхів вирішення земельних питань та наголосив: «Я взяв на контроль ці питання і обіцяю розглянути їх а декілька днів, адже розвиток виробництва, сплата податків, робочі місця та збільшення доходів людей для нас є визначальним».

ТОВ «Хопштайнер Україна» – найбільше підприємство по вирощуванню та переробці хмелю в Україні. Компанія вирощує та переробляє 80 % загальної кількості хмелю в Україні. Цех з виробництва гранул розташований у с. Карпівці Чуднівського району Житомирської області. Загальна площа полів компанії в Житомирській області – більше 200 га. Обсяги виробництва - 350 т хмелю на рік.

На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива
На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива
На Житомирщині вирощують хміль для німецького пива

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: