У 2018 році розпочнуть будівництво Північного обходу » Новини Житомира
 
 


У 2018 році розпочнуть будівництво Північного обходу

Автор: news_maker від 29-11-2017, 19:44, переглядів: 852

У 2018 році розпочнуть будівництво Північного обходу

Реконструкція Північної об’їзної дороги м. Житомир по автодорозі М-06 Київ – Чоп розпочнеться з початку будівельного сезону 2018 року. Ремонтні роботи виконуватиме компанія Sinohydro Corporation Limited (КНР) на 22,3 кілометрах, після чого дорога матиме чотири смуги руху з проїзною частиною 2х7,5м.

Про те, що на Житомирщині втілюватимуть такий масштабний дорожній проект, голова ОДА Ігор Гундич анонсував ще на початку 2017 року.

Впродовж року вирішувались питання щодо виділення необхідних земельних ділянок під реконструкцію. Станом на 28 листопада відведено 77,7 га, що становить 97,6% до необхідної кількості. Навесні та влітку лісівники очистили ділянки від дерев.

Роботи з реконструкції Північного обходу відповідно до контракту, який 28 листопада заключили Державне агентство автомобільних доріг України та компанія Sinohydro Corporation Limited (КНР), розпочнуться з початку будівельного сезону 2018 року й триватимуть 2 роки. Загальний обсяг фінансування проекту становить більше 42 млн євро.

Проектом на 22,3 кілометрах дороги М-06/Е40 Київ – Чоп передбачено:
доведення дороги до І-Б технічної категорії;
будівництво та реконструкцію 4 транспортних розв’язок в різних рівнях;
реконструкцію 3 існуючих шляхопроводів через залізницю;
реконструкцію існуючого мосту через р. Кам’янка;
будівництво 2 пішохідних мостів;
влаштування освітлення та сучасних засобів з організації безпеки руху.

Після реконструкції дорога матиме чотири смуги руху з проїзною частиною 2х7,5м.

Довідково: Автомобільна дорога М-06 Київ – Львів – Чоп перетинає Україну зі Сходу на Захід та забезпечує вихід до країн ЄС. Це основний транзитний коридор через територію України, який забезпечує вихід на Угорщину, Словаччину та Польщу. Ця дорога включена до європейського маршруту Е 40, входить до міжнародного транспортного коридору №3 та національного коридору Європа – Азія.

Контракт на реконструкції Північного обходу укладено в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)». Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Інженер з технічного нагляду за виконанням робіт - IRD Engineering S.r.l. (Італія).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: