Суд визнав незаконним надання в оренду майже 900 гектарів землі в Ємільчинському районі » Новини Житомира
 
 


Суд визнав незаконним надання в оренду майже 900 гектарів землі в Ємільчинському районі

Автор: news_maker від 7-12-2017, 18:56, переглядів: 893

Суд визнав незаконним надання в оренду майже 900 гектарів землі в Ємільчинському районі

Незаконність надання в оренду майже 900 гектарів землі вартістю понад 9 мільйонів гривень довели у суді працівники обласної прокуратури. Про це нам повідомила прес-секретар цієї структури Тетяна Гоша.
"Установлено, що у листопаді-грудні 2013 року наказами Головного управління Держземагентства у Житомирській області надано фізичній особі дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду для ведення фермерського господарства. У подальшому, у січні 2014 року затверджено проекти та укладено договори оренди 31-ї земельної ділянки. Однак зазначені накази є незаконними, оскільки всупереч вимогам земельного законодавства, площа для ведення фермерського господарства надана не єдиним масивом".
Також орендар не обґрунтував можливостей обробітку такої значної площі земельних ділянок та діяльності фермерського господарства.
"Крім цього, земельні ділянки фактично були отримані не для ведення фермерського господарства, а для використання їх приватним підприємством без проведення земельних торгів та отримання позитивних висновків обов’язкової державної експерти землевпорядної документації", – зазначає прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша.

Днями за апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області рішенням суду скасовано згадані накази Головного управління Держгеокадастру в області щодо надання в оренду сотень гектарів землі в Ємільчинському районі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: