На Житомирщині вирощують дерева – "нафтові свердловини" » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині вирощують дерева – "нафтові свердловини"

Автор: news_maker від 13-12-2017, 21:07, переглядів: 876

На Житомирщині вирощують дерева – "нафтові свердловини"

Так інколи називають павловнію (адамове або драконове дерево). Воно має чимало цінних властивостей, проте, найбільшою називають його енергетичність. Павловнію ще називають «дерево-нафтова свердловина».
Вчені вважають, що це найбільш перспективне дерево сьогодення, з якого добуватимуть біоетанол - етанол, який отримують у процесі переробки рослинної сировини для використання як біопаливо або паливну добавку. Близько 200 саджанців павловнії зараз перебуває на дорощенні у Житомирському базовому розсаднику.
Павловнія росте 8-9 років, за цей час її висота сягне 20 метрів, а діаметр стовбура – до метра. Батьківщина цього дерева Китай, однак житомирські лісівники ризикнули і спробували виростити павловнію на нашій території. Сіянці сьогодні перебувають у процесі дорощування. Знадобиться ще 2 роки, щоб мати змогу висадити дерево у відкритий ґрунт. Унікальність дорощування полягає у тому, що цим фактично займаються учні Левківського шкільного лісництва. Діти самостійно висіяли павловнію і отримали перші ростки, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: