В Житомирі хочуть збудувати новий спорткомплекс, а поки що оновлюватимуть існуючі спортивні майданчики » Новини Житомира
 
 


В Житомирі хочуть збудувати новий спорткомплекс, а поки що оновлюватимуть існуючі спортивні майданчики

Автор: news_maker від 15-12-2017, 20:05, переглядів: 1 138

В Житомирі хочуть збудувати новий спорткомплекс, а поки що оновлюватимуть існуючі спортивні майданчики

Таку можливість обговорювали під час презентації жіночого волейбольного клубу "Полісся" керівництво області та Житомира. Відповідаючи на питання журналістів про незадовільний стан майданчиків для ігрових видів спорту, житомирський міський голова Сергій Сухомлин відзначив, що вже є рішення по ділянці в міському парку культури. Забудовник погодився повернути ділянку місту, тож нині в Житомирі планують збудувати там новий комплекс, в якому проводитимуть, в тому числі, і волейбольні ігри:
"Там до двох гектарів землі. Це центр міста – навпроти нашого стадіону "Полісся", навпроти приміщення басейну. Цей проект ми зараз подаємо на Мінрегіон на проведення всеукраїнського конкурсу по поки що ескізному проекту. Ми плануємо там залу на 3-5 тисяч глядачів – це зала з можливістю трансформації і зміною кількості місць під різні види спорту. За наступний рік нам треба проводити конкурс, закладати кошти на проект і вже десь з 2019 року починати будівництво цього комплексу. Способи фінансування можуть бути різними: і Фонд регіонального розвитку, і міський бюджет. Думаю, що може допомогти і обласний бюджет".

А поки дійде до будівництва нового комплексу, є серйозні плани щодо оновлення існуючих майданчиків, додає голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма:
"Те ж саме товариство "Динамо". Зв слів Леоніда Українця (очільника обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" – при. ред.), є плани на початок наступного року привести до ладу освітлення ігрових майданчиків. Є підтримка першого заступника голови товариства "Динамо" Віктора Коржа. Є навіть напрацювання проектантів про те, щоби створити стаціонарні місця в "Динамо" – не пам'ятаю: 200 чи 300 додаткових сидячих місць. Я думаю, що це буде такий серйозний крок. Якщо говорити по агроуніверситету, то тут також є напрацювання. Я думаю, що десь і ми, можливо, допоможемо, і наступного року ми там теж замінимо освітлення. І не тільки освітлення, а пофарбуємо його відповідно до сучасних вимог".

Володимир Ширма звертає увагу на той факт, що на Житомирщині нині існує значна проблема не лише з приміщеннями і майданчиками для гри у волейбол, а й з тренерським складом. Особливо, коли мова заходить про підготовку дитячих команд. Тож, паралельно з проведенням ремонту і будівництва керівництво області планує розпочати також пошук тренерів з волейболу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: