У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва » Новини Житомира
 
 


У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва

Автор: news_maker від 16-12-2017, 08:47, переглядів: 1 283

У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва

Новоутворений центр розвитку підприємництва діятиме при Новоград-Волинському міському центрі зайнятості. Основна його мета – створення сприятливих умов для розвитку підприємницького середовища, підтримка бізнес-ініціатив та самозайнятості безробітних громадян та надання клієнтам центру різних видів послуг, пов’язаних з організацією, веденням та підвищенням ефективності власної справи. Центр на постійній основі проводитиме навчальні лекції та семінари щодо фінансової грамотності ФОПів, юридичного підґрунтя підприємництва, особливостей ведення бухгалтерського обліку, співпраці бізнесменів з органами місцевого самоврядування, медіапідтримки та адаптації бізнесу в соціальних мережах.

«Ми вперше на Житомирщині відкриваємо центр розвитку підприємництва, щоб об’єднати місцевих підприємців для обміну досвідом, вирішення проблемних питань у їхній діяльності, і звичайно ж – створення ними робочих місць для земляків й тим самим запобіганню відтоку кращих кадрів за межі регіону та країни. Адже нестача простої робочої сили на сьогодні – це вже питання національної безпеки держави» - зазначила під час урочистого відкриття директор обласного центру зайнятості Галина Корінна.

Вона додала, що Звягельщина – справжня колиска кадрів, адже багато знаних земляків розпочали тут свій трудовий шлях. А сам Новоград-Волинський - це місто, де розвивається малий і середній бізнес, який в усьому світі є основним наповнювачем бюджетів. Тому так важливо допомогти підприємцям знайти себе, розвинути свою справу, аби в майбутньому вони стали партнерами служби зайнятості вже як роботодавці.

«Служба зайнятості на сьогодні – це не «біржа праці», не «виплатна каса», а сервісна служба, яка йде назустріч роботодавцям, підприємцям і є містком між ними та людьми, які перебувають у пошуку роботи» - акцентувала керівник обласної служби зайнятості.
Заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік відкриття такого центру назвав знаковою подією для всієї Звягельщини. «Коли спілкуюсь щоденно із громадянами, я бачу, як мало з них поінформовані про законодавчі чи податкові зміни, які відбуваються досить часто. Тож створення такого центру з єдиним інформаційним простором, на мою думку, є суттєвою підмогою бізнесу і дуже гарною справою. Влада району буде всіляко сприяти діяльності новоствореного центру» - сказав він.

На думку керівника приватного підприємства «Надія» Василя Гордійчука, Новоград-Волинський міський центр зайнятості - своєрідний університет міста. «Кожна людина, яка переступила поріг цієї структури, надихається на бажання ще більше аналізувати свій життєвий вклад. Кожен підприємець, котрий сюди потрапляє вперше, а може вкотре, проходить випробування себе в теоретичних знаннях й отримує ту допомогу, на яку розраховує. Я більше десятка років працюю з центром зайнятості й переконався: це, мабуть, один з найкращих проектів нашої молодої держави. Тут по-сучасному, по-європейськи бачать кожну людину, шукають способи їй допомогти та відбутися в цьому житті» - розповів він.

Презентували новоутворений центр для учасників урочистої церемонії відкриття директор центру зайнятості Віктор Сербін та координатор проекту, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Вікторія Злочевська. Вони розповіли про попередні дорадчі зібрання з керівниками району, роботодавцями й підприємцями щодо майбутньої діяльності та залучення до взаємодії представників різних структур, які можуть надати корисну інформацію для підприємців. Під час зібрання були підписані меморандуми про співпрацю центру зайнятості з районною державною адміністрацією та радою громадського об’єднання фізичних осіб-підприємців малого і середнього бізнесу «Звягельчани».

У день відкриття в центрі розвитку підприємництва пройшли два тренінги для підприємців міста. Про можливість взяти участь у них вони дізнались зі сторінки центру у соціальній мережі Фейсбук. Тренерами перших занять виступили завідувач кафедри інноваційного підприємництва та інвестиційної діяльності Житомирського національного агроекологічного університету Тетяна Швець та заступник директора Агенції регіонального розвитку Житомирської області Сергій Сорока. Для 16 присутніх на тренінгу підприємців вони розкрили теми бізнес-планування та проблеми й перспективи розвитку підприємництва в Україні.

У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва
У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва
У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва
У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва
У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва
У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва
У Новограді-Волинському запрацював центр розвитку підприємництва

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: