Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів » Новини Житомира
 
 


Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів

Автор: news_maker від 18-12-2017, 10:36, переглядів: 1 012

Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів

З 5 по 17 грудня 2017 року в Житомирі в приміщенні готелю «Рейнкарц» відбувалася історична подія - вперше з 1977 року наше місто приймало Фінал чемпіонату України з шахів. Ідея проведення такого заходу полягає в тому, щоб показати молоді шлях до майстерності на прикладі гри шахової еліти і створити умови для появи плеяди гросмейстерів, які розвинуть школу, створену Михайлом Мануїловичем Тросманом та іншими видатними житомирянами. Додає оптимізму той факт, що очільники області та міста надали суттєву підтримку для проведення шахових змагань найвищого ґатунку.

У змаганнях взяли участь 12 кращих шахістів та 10 кращих шахісток України. Житомирщину на змаганнях представляв майстер спорту, 7-разовий чемпіон області, голова Житомирської шахової федерації «Інтелект» Ігор Випханюк.

Відкриття змагань серед чоловіків відбулося 05.12.17 р., у музеї космонавтики ім. С.П. Корольова.
Відкриття змагань серед жінок відбулося – 07.12.17 р. о 18-00 у готелі «Україна».
Закриття змагань відбулося 17.12.17 о 18-00 у готелі «Рейнкарц».
З метою популяризації шахового спорту та інформаційної підтримки змагань було проведено низку заходів:
• з 1 по 31 грудня транслюватиметься промоційний ролик на ЛЕД-екрані на вул. Михайлівській.
• 2 грудня у готелі «Україна» відбувся IV Сімейний шаховий турнір «Сімейний кубок – 2017», матчева зустріч команд «Liko-School» (м. Київ) і Шаховою школою «Інтелект» (м. Житомир), а також сеанс одночасної гри від міжнародного майстра Сергія Ставрояні та майстра спорту Ігоря Випханюка. 01 та 02 грудня пройшли сеанси одночасної гри у шахових осередках м. Житомира.
• 5 грудня відбувся сеанс одночасної гри з чемпіоном України 2016 Михайлом Олексієнко, і Петром Голубкою в приміщенні готелю «Рейнкарц».
• 7 грудня відбувся сеанс одночасної гри з чемпіонкою України 2015 Анастасією Рахмангуловою, і Катериною Должиковою в приміщенні готелю «Україна».
• 12 грудня відбувся сеанс одночасної гри з міжнародним гросмейстером Віталієм Бернадським і відкрита лекція Артура Фролова в приміщенні бібліотеки ім. Ольжича. А також відбувся сеанс одночасної гри в приміщенні ДЮСШ №1 з міжнародним гросмейстером Ольгою Бабій і Осьмак Юлією.
Закриття розпочалося з вручення почесних грамот від Кабінету Міністрів України Жуковій Наталії і Гапоненко Інні нагороджував перший заступник голови обласної ради Крамаренко Сергій Михайлович.

На закритті учасників нагороджували і вітали президент Федерації шахів України Капустін Віктор Володимирович, перший заступник голови обласної ради Крамаренко Сергій Михайлович, президент федерації шахів Житомирської області Сачук Артем Миколайович, також з заключним словом виступали головні судді змагання міжнародні арбітри Товчига Олег Григорович і Боданкін Леонід Маркович. Крім того з вітальним словом виступали начальник управління сім’ї, молоді і спорту обласної ради Гресь Світлана Миколаївна, заступник начальника управління сім’ї, молоді і спорту міської ради Малюта Віктор Андрійович.
Новим чемпіоном України став Петро Голубка молодий міжнародний майстер з Івано-Франківщини набравши 8 очок з 11 можливих. Петро проявив стійкість характеру, залізну витримку і волю до перемогу продемонструвавши чемпіонську гру протягом всього турніру. Стільки ж набрав і в Володимир Онищук міжнародний гросмейстер з Івано-Франківська, та за додатковими показниками він став другим, очки у нього відібрав житомирянин Випханюк Ігор, в останньому турі, чим і забезпечив перше місце Голубці Петру. Третім став міжнародний гросмейстер Ковчан Олександр з Харкова.

Чемпіонкою України стала міжнародний гросмейстер Юлія Осьмак, яка в останньому турі зуміла зіграти у нічию з Бабій Ольгою. Весь турнір суперниці йшли нога в ногу, і довгий час не зрозуміло було хто ж переможе, але в очній зустрічі Юлія проявила бійцівський характер і змогла обіграти свою досвідчену суперницю. Третьою стала міжнародний гросмейстер Жукова Наталія.

Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів

Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів
Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів
Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів
Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів
Житомир приймав Фінал чемпіонату України з шахів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: