Власники житомирських кіосків, які торгують алкоголем та цигарками, хочуть платити меншу пайову участь » Новини Житомира
 
 


Власники житомирських кіосків, які торгують алкоголем та цигарками, хочуть платити меншу пайову участь

Автор: news_maker від 20-12-2017, 22:47, переглядів: 874

Власники житомирських кіосків, які торгують алкоголем та цигарками, хочуть платити меншу пайову участь

Підприємці підняли це питання на засіданні виконавчого комітету. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин запропонував обговорити це питання:
"Мені підказують, що тут зібралися підприємці, з приводу пайової участі малих архітектурних форм. Вони вважають, що коефіцієнт "3", який застосовують для підакцизних товарів, є надто великим. Я пропоную членам виконкому розглянути це питання. Подивитися та, можливо, переглянути ці ставки, тому що є обурення з приводу цього питання. Не усі платять, ми змушені подавати на демонтаж, а з іншого боку потрібно знайти певну золоту середину, яка задовольнить і бюджет і підприємців".

Разом з тим, не всі члени виконкому підтримують ідею знизити коефіцієнт пайової участі. Віра Гринишина каже, що підвищена ціна стримує продаж алкоголю та цигарок, тому знижувати коефіцієнт не потрібно:
"Ми зараз потрапимо у таку ситуацію, що кожен кіоск почне торгувати цигарками та горілкою. Я категорично проти того, щоб у МАФах продавали цигарки та горілку! Тому що ви не спілкуєтеся з людьми під будинками яких стоять ці МАФи. І ви не знаєте, як ці "наливайки" працюють. Люди проти. Тому, якщо людина хоче заробляти на горілці та сигаретах, торгуючи в МАФах – це не правильно".

Питання зменшення коефіцієнту пайової участі обговорювали під час затвердження фінансового плану "Інспекції з благоустрою Житомира", оскільки гроші, які сплачують підприємці, зараховують на баланс цієї комунальної установи.
"Інспекція абсолютно погоджується, що, можливо, треба знизити коефіцієнт. Але потрібно внести відповідне рішення на виконавчий комітет, виконавчий комітет прийме це рішення, то й інспекція буде застосовувати інше рішення", – зазначила заступник начальника "Інспекції з благоустрою Житомира" Наталія Павлюк.

В результаті, члени виконкому вирішили підготувати та розглянути питання зменшення коефіцієнту пайової участі для підприємців, які торгують підакцизними товарами, на наступному засіданні виконкому.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: