Протягом 2 тижнів громадська організація розпитувала житомирян про їх цінності » Новини Житомира
 
 


Протягом 2 тижнів громадська організація розпитувала житомирян про їх цінності

Автор: news_maker від 22-12-2017, 15:41, переглядів: 909

Протягом 2 тижнів громадська організація розпитувала житомирян про їх цінності

У Житомирі, 22 грудня, відбувся круглий стіл під час якого презентували результати соціологічного дослідження на тему «Наше місто: цінності житомирян».

У ході круглого столу представили ціннісну модель мешканців нашого міста, розроблену за методологією Values Barret Center. Модель складається із системи персональних цінностей містян, у якій вони бажають жити.

Відкрила круглий стіл секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж: «На сьогоднішній день для нас є надважливим знати потреби кожного. Адже основне наше завдання створювати місто, в кому кожен може реалізувати себе як особистість, в якому комфортно жити і яке змінюється відповідно до потреб містян. Дякую організаторам за пророблену роботу. В наступному році ми також запланували проведення соціологічних досліджень незалежною організацією для того, щоб глибше вивчити потреби жителів Житомира».

До реалізації проекту «Цінності житомирян» було залучено більш ніж 800 мешканців міста – представників різних соціальних груп. Метою проекту є сприяння підвищенню рівня гордості, обізнаності та усвідомлення житомирян про свою унікальність. Підвищення усвідомленості допомагає зрозуміти сильні та слабкі сторони повсякденного життя та знайти раціональні шляхи для його вдосконалення.

Дослідження дало можливість описати портрет житомирянина:

це відкрита та чесна, з відчуттям юмору та оптимізму людина;
це особистість, яка цінує близькі людські стосунки та намагається оточити себе людьми, які характеризуються як «свої»;
житомирянин прагне до збалансованого життя та благополуччя.
Результати досліджень продемонстрували, що у місті високий показник культурної ентропія (41%+), що говорить про те, що проблеми можуть призвести до соціальних заворушень.

«За думкою жителів міста, в загальному «корабель культури» сьогоднішнього дня тримається на чесному слові. Єдиною позитивною цінністю, яка і є рятівною соломинкою – це волонтерська діяльність. Люди вважають себе позбавленими базових опор», - розповіла експерт Світлана Саламатова.

Серед найбільш пріоритетних цінностей Житомиряни визначили 20 найпріорітетніших цінностей.

У культурі особистості:

родина, дружба, відкритість, чесність, здоров'я, гумор/ веселощі, справедливість, баланс (робота/ особисте життя), оптимізм, благополуччя (фізичне/емоц/розум/дух), вміння прислухатися до думки інших, гідність, повага, довіра, гостинність, логіка, впевненість у собі, адаптивність.

У існуючій культурі:

забруднення навколишнього середовища, бідність, лідерство, невпевненість у майбутньому, безробіття, бюрократія, розтрачені ресурси, волонтерська діяльність, конфлікт/ агресія, неграмотність, родина, засудження, гостинність, традиція, терпимість, громадська діяльність, військова міць, сфокусованість на короткостроковій перспективі.

У бажаній культурі:

дотримання законів, доступне житло, мир, можливості для працевлаштування, ефективна охорона здоров'я, екологічна свідомість, процвітання, права людини, відкритість, гідність, повага, єдність, привнесення змін на краще, вміння прислухатися до думки інших, вирішення конфліктів, опікування людьми з обмеженими можливостями, довіра, життя як цінність, мудрість.

Світлана Саламатова, віце-президент із розвитку країн Європи та Близького Сходу Міжнародного інституту культурних справ, ТоР фасилітатор, експертка із залучення (взаємодії влади та громади), експерт ОБСЄ та ПРООН в Україні, учасниця МФО ВР України «Рівні можливості», експертка Національної Ради Жінок України.

Barrett Values Center забезпечує потужні показники, які дозволяють лідерам вимірювати та управляти культурами своїх організацій, а також потребам керівництва та лідерів розвитку лідерства. Основними продуктами організації є інструменти трансформації культури (CTT). Інструменти трансформації культури використовувались для відображення цінностей понад 6000 організацій та 3000 лідерів у 94 країнах. Інструменти трансформації культури використовуються корпораціями, неурядовими організаціями, урядовими та муніципальними установами, громадами, школами та націями. Інструменти оцінки вартості CTT доступні більш ніж на 50 мовах.



Протягом 2 тижнів громадська організація розпитувала житомирян про їх цінності
Протягом 2 тижнів громадська організація розпитувала житомирян про їх цінності

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: