Упродовж цього року до музею космонавтики завітало більше 150 тис. відвідувачів » Новини Житомира
 
 


Упродовж цього року до музею космонавтики завітало більше 150 тис. відвідувачів

Автор: news_maker від 28-12-2017, 19:58, переглядів: 1 151

Упродовж цього року до музею космонавтики завітало більше 150 тис. відвідувачів

Упродовж цього року музей космонавтики ім. С.П. Корольова відвідало більше 150 тис. поціновувачів космосу. За останні три роки кількість відвідувачів комунального закладу збільшилась майже втричі.

Для прикладу, у 2014 році до музею завітало трохи більше 40 тис. гостей. Також майже вдвічі збільшилась кількість одиниць експонатів основного фонду, які належать до державної частини музейного фонду України, і наразі їх налічується більше 10 тис. Про це розповіла директор музею Ірина Дячук.

Вона зазначила, що за останні роки музей сягнув інтенсивного розвитку по всіх показниках діяльності завдяки новим підходам у популяризації музею та посиленню міжнародного партнерства. Зокрема, музей космонавтики став одним із засновників Асоціації музеїв космонавтики України і з 2013 року є дійсним членом Міжнародної астронавтичної федерації.

Варто зазначити, що на дванадцятій сесії обласної ради було виділено 241 тис. грн на проведення капітального ремонту фасаду та вхідної групи експозиції «Космос», озеленення території та асфальтування прилеглого тротуару.

Нагадаємо, що до складу музею входять дві експозиції – Меморіальний будинок-музей академіка С.П. Корольова та «Космос». Основу музейної колекції складають експонати, що розповідають про життя і творчий шлях С.П. Корольова; матеріали, пов’язані з історією та сучасним освоєнням космосу, в т.ч. і про внесок України у дослідження космічного простору – космічна техніка і спорядження. Сьогодні Музей космонавтики ім.С.П. Корольова в Житомирі є унікальним історичним, науковим, культурним і туристичним центром регіонального та національного значення, який не має аналогів у світі.

Вперше заклад відкрив двері для відвідувачів 1 серпня 1970 року, коли мати відомого конструктора урочисто презентувала музей свого сина – частину квартири, в якій на початку минулого століття мешкала родина Корольових. За два роки до 70-річчя з дня народження С.П.Корольова було прийнято рішення про передачу музею усього будинку, і напередодні ювілею, 7 січня 1977 року, відбулося друге урочисте його відкриття з повністю відновленою меморіальною частиною та новою експозицією про життєвий і творчий шлях видатного конструктора. Свій сьогоднішній статус "самостійного" музей одержав у 1987 році у зв‘язку з будівництвом ще одного, нового приміщення, в якому 1991 року була відкрита унікальна за змістом і формою експозиція «Космос».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: