В Житомирській області за незаконно зрубані ялинки затримали 22 порушники » Новини Житомира
 
 


В Житомирській області за незаконно зрубані ялинки затримали 22 порушники

Автор: news_maker від 28-12-2017, 20:40, переглядів: 836

В Житомирській області за незаконно зрубані ялинки затримали 22 порушники

Такі дані станом на 28 грудня озвучив головний спеціаліст відділу лісового господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Олехнович. За його словами, с держлісгоспах створено 150 бригад, які вже провели понад півтисячі рейдів:
"Затримано 22 лісопорушника, тобто, хто не хотів придбати ялинку законно, а пішли і зрубали її в лісі незаконним способом. Складено майже на дві тисячі гривень протоколів, накладено 10 тисяч школи. Стягнено вже в половині випадків з порушників ці штрафи і цю шкоду до державного бюджету".

Василь Олехнович додає: незаконні рубки зазвичай відбуваються поблизу великих населених пунктів – де більше людей, там більше й незаконних рубок. Найчастіше порушники вибирають молоді деревця метр-півтора заввишки. В цьому році державна лісова охорона отримала певну допомогу у викритті лісопорушників – придбані 45 нагрудних відеореєстраторів фіксують факти і є доказом для правоохоронців:
"Коли лісопорушники відмовляються від своїх дій, для цього є відеоспостереження. Тим більше, що відеореєстратори всі сертифіковані і їх записи приймаються судами до уваги. Ми в цьому році вже зловили 22 лісопорушника і частина з них зафіксовані на відеореєстраторах. І люди визнають свою вину, тому що знають, що вони зафіксовані і на відео, і документально".

В цьому році держлісгоспи Житомирської області вже реалізували 45 тисяч новорічних ялин та сосен. Це на три тисячі більше, ніж минулого року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: