На Житомирщині незабаром запрацює перша в області база лісового насінництва » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині незабаром запрацює перша в області база лісового насінництва

Автор: news_maker від 29-12-2017, 20:22, переглядів: 843

На Житомирщині незабаром запрацює перша в області база лісового насінництва

До її обладнання вже приступили в державному підприємстві "Радомишльське лісомисливське господарство", в Краснобірському лісництві:
"Ми обладнали там холодильники, тобто, камери для зберігання лісового насіння, поставили нові split-системи туди і робимо там лабораторію для насінництва. В наступному році плануємо ще побудувати шишкосушарню нову. Ми подивилися в Київській області, там є такі доволі нові шишкосушарні, вони компактні і вже зроблені по новому типу: там не піч топити, не барабанні, вони електричні. Ми хочемо в наступному році робити шишкосушарню нового типу таку",– розповів директор підприємства Іван Дмитренко.

Зараз в лісництві встановили дві холодильні камери загальним об’ємом майже 20 кубічних метрів. У камерах постійно підтримується температура від 1,5 до 2 °С – в таких умовах насіння найкраще зберігається. В одній з нових камер зберігатиметься насіння хвойних, в другій – вже цього року зимуватиме маже 500 кг жолудя. Нині жолудь зберігають "дідівським" методом: на зиму його закопують у яму, пересипаючи кожен шар піском. На придбання холодильних камер лісгосп спрямував майже 100 тисяч гривень. Проте у підприємстві вважають ці витрати цілком виправданими.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: