У Чуднові встановили Меморіальну дошку Олександру Борушевському » Новини Житомира
 
 


У Чуднові встановили Меморіальну дошку Олександру Борушевському

Автор: news_maker від 2-01-2018, 21:35, переглядів: 1 093

У Чуднові встановили Меморіальну дошку Олександру Борушевському

У Чуднові встановили та освятили Меморіальну дошку Олександру Борушевському, старшому сержанту 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України, командиру протитанково-кулеметного взводу, який загинув у зоні проведення АТО, де проходив військову службу за контрактом. 1 липня 2016 року поблизу населеного пункту Верхньоторецьке, Донецької області, потрапивши під ворожий обстріл та рятуючи своїх бойових побратимів, він отримав смертельне поранення. Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, та вірність військовій присязі чуднівчанина Олександра Борушевського нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).
Батьки воїна Юзефа і Станіслав Борушевські вважають, що їх син самовіддано виконав свій військовий та громадянський обов’язок:
"Він пішов захищати Україну за покликом свого серця, знаючи, що потрібно боронити рідну землю від ворогів. Наш син ще зі школи мріяв стати військовослужбовцем і коли в країну прийшла біда, він не вагаючись став на захист Батьківщини. Він віддав своє життя за те, щоб у нас був мир та спокій. Дуже важко хоронити дітей і дуже важливо зберігати про них пам'ять".

Олександр Борушевський народився 6 квітня 1984 року в місті Житомирі. У малолітньому віці разом з батьками переїхав до Чуднова, де закінчив загально - освітню школу №2. Педагоги та однокласники згадують його, як дуже хорошу людину й чудового друга. Говорить колишній директор школи й учитель Олександра - Андрій Данілов:
"Сашко був гарним учнем, сином, спортсменом і активістом. Він загинув, врятувавши своїх бойових друзів, серед яких був і його однокласник Ігор Бабушко. Ми пишаємось тим, що він був справжнім патріотом України та справжнім героєм нашого часу". "Ми всі пам’ятаємо нашого Олександра як добру, чуйну та доброзичливу людину. Він завжди був готовий прийти на допомогу. Пам'ять про нього вічно житиме в наших серцях!», додає колишня однокласниця Олександра – Вікторія Шпита.

З нагоди відкриття Меморіальної Дошки, виготовленої коштом міської ради, в Чуднівській загальноосвітній школі № 2 відбувся мітинг-реквієм за участю учнів, вчителів, керівників владних структур та громадськості. Присутні вшанували світлу пам'ять Олександра Борушевського та всіх загиблих патріотів хвилиною мовчання. Меморіальну дошку розмістили на фасаді навчального закладу поряд з іншою – також колишньому випускнику школи, десантнику 95-ї окремої аеромобільної бригади, Івану Рудніцькому, котрий загинув у 2015 році на Донеччині, захищаючи свободу та незалежність України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: