Чому дорожчає хліб? » Новини Житомира
 
 


Чому дорожчає хліб?

Автор: news_maker від 29-11-2012, 17:34, переглядів: 2 056

Чому дорожчає хліб?

Подорожчання хлібопродуктів на Житомирщині прокоментував голова обласного відділення Антимонопольного Комітету України Олександр Безсмертний. Серед причин збільшення вартості соціальних сортів хліба він назвав наступні: "За результатами аналізу калькуляції оптово-відпускних цін на хліб було встановлено, що підвищення цін в листопаді відбувалося за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати, зростання вартості на електроенергію, бензин та борошно. А в деяких випадках – за рахунок підвищення рівня рентабельності тільки на масові види хліба – зарегульовано в Житомирській області 5%".

Олександр Безсмертний вважає, що у порівнянні з іншими регіонами країни на Житомирщині зростання ціни на хліб є незначним: "Середні ціни по Житомирській області, відповідно до даних Мінекономрозвитку, суттєво не змінилися. Середні ціни на хліб житній складає 4,05 грн. при середній вартості по Україні в 4,77 грн. По хлібу житньому ми займаємо друге місце в Україні, по пшеничному – десяте".

В Антимонопольному Комітеті запевняють, що продовжують контролювати ситуацію з цінами на хліб. Найближчим часом фахівці Відділення на місцях перевірять економічне обґрунтування діючих цін на хлібобулочні вироби.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: