В середу в Україні пройшли акції протесту військових пенсіонерів » Новини Житомира
 
 


В середу в Україні пройшли акції протесту військових пенсіонерів

Автор: news_maker від 17-01-2018, 22:33, переглядів: 1 211

В середу в Україні пройшли акції протесту військових пенсіонерів

Причиною невдоволень стали низькі пенсії. З 1 січня 2018 року після набрання чинності пенсійної реформи пенсії військовослужбовців не зросли. Уряд на рік відтермінував введення в дію постанови про грошове забезпечення військових. В знак протесту сотні військових пенсіонерів зібралися на мітинги в Бердичеві, Новограді-Волинському та Коростені.
В Житомирі колишні військовослужбовці на годину перекрили дорогу на проспекті Миру біля військового інституту. Пропускали тільки карети швидкої та інші автомобілі лише за вимогою. В центрі міста декілька сотень ветеранів Збройних Сил України упродовж години пікетували обласну державну адміністрацію та облраду і перекривали рух транспорту на пішохідному переході поблизу штабу військової частини 8-го армійського корпусу. Говорять військові пенсіонери Сергій Гівлєв, Євген Лопушенко та Олександр Защітніков:
Сергій Гівлєв: "Ми приїхали з Бердичева – колись там була навчальна танкова дивізія і, відповідно, зараз велика кількість військових пенсіонерів. І наші пенсіонери дуже ображені на державу, яка поставила нас у таке принизливе становище. Дуже прикро, що з 2008 року військовим пенсіонерам жодної копійки до пенсій не додавали – ані добавок, ані індексацій чи ще чогось подібного. Дійшло вже до того, що полковник запасу оформляє субсидію, як малозабезпечений громадянин".

Євген Лопушенко: "Наші вимоги прості: раз додають військовослужбовцям зарплату, значить, нам паралельно повинні підвищувати пенсії".

Олександр Защітніков: "Зараз усі організації ветеранів силових структур об'єднуються. Процес уже йде, і ми все одно добиватимемося свого".

В Житомирі проживає 5 тисяч військових пенсіонерів. В середньому, їхні пенсії складають від 1400 до 3 тисяч гривень на місяць, в залежності від звання та вислуги років. Люди кажуть, що це попереджувальна акція. Продовжити відстоювати гідне пенсійне забезпечення пенсіонери-силовики мають намір 20 січня під стінами Кабміну.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: