На Житомирщині село Обіходи вже кілька місяців тероризують вовки » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині село Обіходи вже кілька місяців тероризують вовки

Автор: news_maker від 17-01-2018, 22:39, переглядів: 1 168

На Житомирщині село Обіходи вже кілька місяців тероризують вовки

Місцеві жителі розповідають, що хижаки занадилися до місцевих дворів, де нападають на свійську худобу та домашніх собак. Ніна Смаченко каже, що зустріч з вовком ще довго не забуде - тоді жінці довелося вилами відбивати від нього свою корову:
"Я взялася за вила – вони у возі були – і об дошки "гах-гах". А він став і дивиться. Я ще раз об дошки стукаю – і тоді він пішов отуди, де канава в кущах".

За кілька місяців вовки встигли передушити більше половини свійської птиці селян. Коли курей та гусей люди почали ховати у будівлях, хижаки взялися за собак. Від вовчих зубів вже загинуло з десяток тварин. Сторожового Бурана хижаки витягли з буди та розірвали навпіл. Говорить Віталій – один із жителів села:
"Видно як собака пручався пазурами хотів назад, а вони його тягнули і затягли, щоб був може нашийник, то б перегризли, а так на цепу, то не перегризли, то пополам його".

За словами мисливців, в останні роки популяція вовків на Житомирщині значно збільшилась - хижаки з'явились там, де до цього ніколи не жили - на півдні області. Вполювати розумного і обережного вовка надто складно, каже завідувач сектору мисливського господарства обласного управління лісомисливського господарства Роман Логвінчук:
"Вполювати, скажімо, пересічному, простому мисливцю його, зазвичай, не вдається. Це потрібно такі мисливці, скажімо, які добре знають його повадки, де він може зупинитися на днювання. На полюванні у мисливців вовки породних собак загризали у загоні".

Біолог Анатолій Гузій збільшення популяції хижаків пов'язує із появою, так званих, "собак-вовків" - це результат схрещення звичайної собаки із диким вовком. В результаті, на світ з'являються тварини із силою вовка та розумом свійської собаки, які, на відміну, від диких звірів, абсолютно не бояться людей.
"Покручі собаки і вовка. Морфологічно, чим вони відрізняються: у собаки-вовка така ж сама міцна щелепа, такі ж самі гострі зуби і так далі. Але собака-вовк веде себе як собака, тобто має всі задатки собаки – зокрема, і не боїться людей".

На даний час ситуацію залишається невизначеною, і люди і далі знаходяться в небезпеці, живучи поруч із небезпечними хижаками.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: