На Житомирщині більше 96% дітей віком 1 і 6 років отримали щеплення проти кору » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині більше 96% дітей віком 1 і 6 років отримали щеплення проти кору

Автор: news_maker від 18-01-2018, 20:47, переглядів: 917

На Житомирщині більше 96% дітей віком 1 і 6 років отримали щеплення проти кору

Відповідно до календаря щеплень станом на початок січня 2018 року більше 96% дітей у віці 1 і 6 років отримали щеплення проти кору.

Про це повідомляє начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський.

«У віці 1 року, коли робиться перше щеплення для профілактики кору, епідпаротиту, краснухи, в області з 12487 дітей пройшли вакцинацію 12087, що складає 96,8%. У віці 6 років отримали друге щеплення 13790 дітей з 14383, що становить 95,9%. Також продовжується активна вакцинація тих дітей, які її пропустили. Таких дітей вакцинували вже на 80,1% першим щепленням та на 72,4% другим», – зазначає Сергій Березовський.

За його словами, в області вакцинація проти кору йде активно, бажаючих отримати щеплення через спалах кору в Україні значно збільшилося. На сьогодні у медичних закладах є більше 6 тисяч доз вакцини, але цього недостатньо, тому за зверненням управління Міністерство охорони здоров’я вже найближчими днями направить ще 5 тисяч доз вакцини на Житомирщину з інших областей.

У цьому році випадків захворюваності на кір в області не зареєстровано.

Дорослі, які не проходили вакцинацію у дитинстві, також можуть отримати щеплення від кору, але вже у приватних клініках, оскільки календарем щеплень така вакцинація не передбачена.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: