На Чуднівщині збираються реконструювати одну з недобудованих раніше шкіл » Новини Житомира
 
 


На Чуднівщині збираються реконструювати одну з недобудованих раніше шкіл

Автор: news_maker від 22-01-2018, 20:32, переглядів: 1 326

На Чуднівщині збираються реконструювати одну з недобудованих раніше шкіл

Дубищанська та Дриглівська сільські ради Чуднівського району уклали договір про співробітництво щодо реконструкції незавершеної будівлі загальноосвітньої школи в селі Дубище. Її спорудження розпочалось ще у 90-х роках минулого століття коштом тодішнього місцевого колгоспу. Однак після реорганізації, а затим і ліквідації господарства – фінансування будівельних робіт повністю припинилось. Наразі на місці недобудованого приміщення школи вирішили спорудити новий навчальний та дошкільний заклади. Згідно з угодою замовником будівництва виступатиме Дубищанська сільська рада, каже її очільник Віталій Ткачук:
"Недобудована школа простояла більше 25 років і ми, зробивши технічну експертизу цієї незавершеної будівлі та виготовивши кошторисну документацію, усі разом вирішили збудувати тут школу – сад. Це буде загальноосвітня школа 1- ступеня на 80 учнів і дитячий садочок на 60 місць. У нас багато молодих сімей, де багато є діток, а дитячого садка немає. Тому батьки і вся наша громада надіється, що нам допоможуть здійснити цю справу".

Проект, для виконання якого необхідно більше 30 мільйонів гривень, планують втілити за три роки. За умовами договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту - 10 відсотків від його загальної вартості буде витрачено з бюджетів обох сільських рад, решту коштів розраховують отримати від держави, наголошує Дриглівський сільський голова Наталія Закликівська:
"Оскільки наші сільські ради не мають достатнього фінансування, то ми надіємось на допомого державного фонду регіонального розвитку. Цю школу – дитсад відвідуватимуть діти з п’яти населених пунктів: сіл Дубище й Дідківці, що входять до складу Дубищанської сільради, а також сіл Дриглів, Кихті та Рижів, які входять до Дриглівської сільради. Таким чином, батьки зможуть спокійно працювати, знаючи, що їхні діти будуть доглянуті в сучасній школі – садочку й отримуватимуть там якісну освіту".

Проект реконструкції незавершеного будівництва будівлі в селі Дубище, Чуднівського району під початкову школу та дитсадок поданий для участі у конкурсному відборі до регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізуватись коштом державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: