У Коростені розповіли, куди подінуть головну ялинку міста » Новини Житомира
 
 


У Коростені розповіли, куди подінуть головну ялинку міста

Автор: news_maker від 24-01-2018, 17:55, переглядів: 1 120

У Коростені розповіли, куди подінуть головну ялинку міста

Церемонія відкриття проходила на день Святого Миколая, 19 грудня. Перед тим комунальники витратили день, щоб довести символ Різдва та Нового року до Коростеня і шість днів, щоб повністю прикрасити його. І ось після всіх зимових свят ялинку почали прибирати. Куди подінуть "зелену красуню" розповідає заступник міського голови Леонід Якубовський:
"Кілька років до нас зверталися гуртки, які просили порізати дерево на кружальця, і вони потім брали їх собі на різні поробки. Цього року до нас, на жаль, поки що ніхто не звертався, тому ми зараз обрізаємо гілля та просто спалюємо його в котлах для обігріву, а сам стовбур ріжемо на дошки, які йдуть на виготовлення різних лавок, столів для нашого парку".

Проте, як повідомляють журналісти "Коростень ТВ", без неприємностей цього року не обійшлося.
"Зараз підходив до хлопців, то вони бідкаються, що наші коростенці багато іграшок побили, багато ілюмінації порізали, порвали. Це такий неприємний факт", – зазначив Леонід Якубовський.

Окрім головної ялинки міста, комунальники займаються також вивозом новорічних дерев коростенців. Їх жителі зазвичай залишають поблизу сміттєвих баків. Говорить начальник Комунального виробничо-господарського підприємства Юрій Журавський:
"Зараз вже прийшов час, коли ялинки відслужили своє, тож їх виносять на сміттєві майданчики. Ми їх збираємо та завозимо до нас на базу. Частина з цих ялинок піде на подрібнення та мульчування дерев, кущів. А частина буде використана як паливо для опалення".

Якщо ж взяти світовий досвід, то проблему утилізації різдвяних ялинок вирішують по різному. Наприклад, у Великій Британії, Австрії, Данії, Голландії для їх прийому встановлюють спеціальні пункти. Потім дерева переробляють на паливні брикети чи компост. Таке органічне добриво є популярним серед тамтешніх фермерів. У Німеччині, крім компосту, з ялинок виробляють національні дерев'яні ножі для масла, які мають неабиякий попит. У Швеції дерева спалюють у котельнях, завдяки чому опалюють будинки понад 10% відсотків населення країни.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: