Вже в березні у Житомирі можуть з'явитися довгоочікувані комунальні автобуси » Новини Житомира
 
 


Вже в березні у Житомирі можуть з'явитися довгоочікувані комунальні автобуси

Автор: news_maker від 25-01-2018, 18:46, переглядів: 1 083

Вже в березні у Житомирі можуть з'явитися довгоочікувані комунальні автобуси

На позачерговому засіданні сесії Житомирської міськради депутати проголосували за те, щоб надати трамвайно-тролейбусному управлінню дозвіл на закупівлю рухомого складу. Минулого року на купівлю 40 автобусів виділили 62 мільйони гривень. Після кількох невдалих спроб провести тендер, автобуси вирішили купувати у лізинг і додали ще два мільйони гривень, адже зі зростанням курсу валюти, зросла і вартість самих автобусів. Під час засідання сесії міськради профільний заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук озвучив умови договору по фінансовому лізингу:
"Ми опрацювали ряд офіційних пропозицій від різних фінансових установ і банків, до яких ТТУ звернулося – в першу чергу, це державні банки. Основні істотні умови – це, в першу чергу, відсоткова ставка, яка коливалася від 12% до 19% річних згідно різних пропозицій. Другий суттєвий показник – це наявність або відсутність комісій. Комісія починалася від 1%, але є й пропозиція з найменшим показником у 0% комісії. Мінімальний термін самої угоди – 13 місяців. В наших умовах нас це абсолютно влаштовує. Тобто, зараз ми говоримо про те, що відсоткова ставка по даному проекту має складати не вище 12% без додаткових сплат комісій".

Чотири десятки нових автобусів можуть з'явитися в Житомирі орієнтовно вже у березні цього року. Їх збираються пустити у віддалені мікрорайони, де проблема з комунальним транспортом є особливо гострою. Разом з тим, поки що невідомо, за яким принципом і маршрутами автобуси курсуватимуть та яким чином буде забезпечено необхідну кількість кадрів для роботи і обслуговування рухомого складу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: