У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток » Новини Житомира
 
 


У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток

Автор: news_maker від 12-02-2018, 14:09, переглядів: 1 257

У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток

12 лютого у Центральній міській бібліотеці імені Земляка відбулась презентація електронного читацького квитка та численних новинок у роботі бібліотек. Ольга Пашко, керуючий справами виконавчого комітету міської ради та Лариса Харчук, директор КЗ «Бібліотечна система Житомира», презентували журналістам здобутки бібліотекарів за 2017 рік та напрацьовані проекти та ідеї розвитку і трансформації бібліотечної мережі міста.

Електронний читацький квиток. На сьогодні у 14 філіалах бібліотечної мережі міста вже запроваджено єдину автоматизовану систему з електронним каталогом книг який налічує 7,5 тисяч книг, із них 3,5 краєзнавчої та 4 тисячі сучасної української літератури. До кінця цього року планується ввести в цю систему близько 150 тисяч книг.

Бренд «ЛітТера». Новий бренд розроблений командою закладу та дизайнерами символізує зміну не лише вивісок, а й змісту того що відбуватиметься у бібліотеці. «Територія літератури», «літературна тераса», «Земля літератури» - це варіанти значення нового бренду, і кожен читач має обрати для себе той, який йому ближче.

Сайт та флешмоб #read_me. На прес-конференції представили сайт міських бібліотек та започаткували новий флешмоб для соціальних мереж. Челендж під назвою #read_me або #прочитай_мене покликаний звернути увагу житомирян на необхідність формування культури читання та звичок щодня читати книгу. Зміст наступний: читач обирає нову книгу та записує відео у якому обіцяє прочитати її за тиждень, і кидає виклик трьом друзям зробити теж саме.

Партнери та оновлення фондів. Бібліотекарі представили своїх партнерів, які зацікавлені у розвитку мережі та готові долучатись до акцій та подій, які відбуватимуться у філії. Крім того, у 2017 році, за підтримки міського голови, заклад отримав 3126 нових книг на суму 245 тисяч гривень. Всього книжковий фонд мережі складає понад 304 тисячі книг.

«Бібліотека у 21 столітті – це центр комунікацій різних людей, і не лише з метою пошуку нової інформації. Сьогодні ми маємо трансформувати бібліотечний простір, щоб в ньому змогли знайти користь для себе діти, підлітки, дорослі, митці та креативні творці. Масова культура поглинає суспільство, іноді, навіть, руйнуючи унікальність, яку мають наші люди. Наша команда працює над тим щоб створити майданчик розвитку та творчості людей на базі бібліотеки», - розповіла Лариса Харчук, директор КЗ «Централізована бібліотечна система».

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Ольга Пашко отримала перший електронний читацький квиток та стала першим читачем зареєстрованим у електронній системі бібліотек.

«Сьогодні інтернет витискає книгу із інформаційного поля. Що виникає на її місці інтернет вже не контролює. Тому сьогодні важливо формувати культуру читання та розвивати мережу конкурентних та сучасних бібліотек», - переконана Ольга Пашко, керуючий справами виконавчого комітету Житомирської міської ради

ДОВІДКА. Комунальний заклад «Централізована бібліотечна система Житомирської міської ради» об’єднує 15 бібліотек із них 1 музично-театральна, 6 дитячих, Центральна міська бібліотека ім. В. Земляка. За 2017 рік понад 28 тисяч житомирян скористалось послугами бібліотек із них 13 тисяч це діти та молодь. На сьогодні у мережі працює 68 працівників із них 50 бібліотекарів, які за 2017 рік провели 676 заходів.



У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток
У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток
У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток
У Житомирських бібліотеках запровадили електронний читацький квиток

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: