В області зареєстрували 13 випадків захворювання на кір » Новини Житомира
 
 


В області зареєстрували 13 випадків захворювання на кір

Автор: news_maker від 13-02-2018, 21:51, переглядів: 773

В області зареєстрували 13 випадків захворювання на кір

Станом на 13 лютого у Житомирській області зареєстровано 13 випадків кору, які підтвердили у вірусологічній лабораторії ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

«У м. Житомир зареєстровано 9 випадків захворювання, у Попільнянському районі – 2, в Андрушівському та Житомирському районах – по 1 випадку. Усі хворі госпіталізовані. У 85% (11 хворих) були відсутні щеплення. Летальних випадків не було», – йдеться у повідомленні.

За інформацією завідувачки дитячим інфекційно-боксованим відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Ольги Марченко, серед захворілих 5 дорослих та 8 дітей, в тому числі 3 дитини до року.

Кір – одна з головних причин дитячої смертності у світі. Він загрожує і дітям, і дорослим, не захищеним щепленням. Захворювання проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються нудота і діарея. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

Вірус кору швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

На сьогодні існує високий ризик захворювання на кір серед дітей, які не отримали щеплення. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не робили щеплення, також залишаються вразливими до захворювання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: