В Чуднівському районі відбувся обласний шаховий турнір » Новини Житомира
 
 


В Чуднівському районі відбувся обласний шаховий турнір

Автор: news_maker від 15-02-2018, 07:50, переглядів: 844

В Чуднівському районі відбувся обласний шаховий турнір

У селі Стовпів, що на Чуднівщині, пройшов обласний шаховий турнір – Меморіал пам'яті Михайла Сачука. Турнір проводиться другий рік, організатор - президент Федерації шахів Житомирської області Артем Сачук:
"Це мій дідусь, котрий народився в 1925 році в селі Стовпів, де проживав все своє життя. Йому, як багатьом його одноліткам дісталась нелегка доля. Він пережив голодомор, воював на фронті, де отримав важке поранення. І його покоління ніколи не думало, що їхні діти та онуки теж будуть воювати. Однак, сьогодні в нашій країні іде війна і нас історія вчить тому, що тільки міцна держава, міцна армія і міцні тілом, духом і розумом люди можуть забезпечити мир і процвітання нашій країні. Тому потрібно проводити якнайбільше змагань, у тому числі і шахових, щоб діти розвивались не лише фізично, а й інтелектуально".

Участь в шаховому Меморіалі взяли майже 40 спортсменів, окремо змагались дорослі та діти до 14 років. Чемпіоном дорослого турніру став Олександр Вінарчук з Бердичева, а перемогу серед юних шахістів отримав вихованець шахового гуртка Чуднівського районного будинку школяра Ярослав Андрієвський:
"Цей турнір мені дуже подобається, адже на нього приїздять гравці з різних регіонів і є з ким гарно провести партію. І те, що люди їдуть до нас – свідчить про хорошу організацію цих змагань. Для мене дуже велика честь виграти цей турнір, тому що я захищаю честь Чуднова і всього району".

Змагання проходили з використанням сучасного шахового інвентарю та комп’ютерної програми для проведення жеребкування ігрових пар, що забезпечило прозорість та дисципліну спортивного процесу. Шахісти залишились задоволеними організацією турніру:
"Щиро дякуємо усім організаторам за можливість не лише позмагатись із суперниками, а й набратись досвіду в шахових іграх. Приємно, що тут дуже багато призів для різних вікових категорій. Був організований смачний стіл і всі учасники поласували смачними стравами".

Переможці та призери шахового турніру отримали медалі, грамоти та грошові винагороди.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: