У Житомирі планують запровадити «картку житомирянина» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують запровадити «картку житомирянина»

Автор: news_maker від 21-02-2018, 08:58, переглядів: 1 139

У Житомирі планують запровадити «картку житомирянина»

Житомирська міська рада планує впровадити у місті «Картку житомирянина». «Картка житомирянина» – це персоніфікована багатофункціональна електронна пластикова картка, яка є матеріальним носієм персональних даних утримувача картки і підтримує додатки та/або функції, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг.

«Ми плануємо зробити цю картку універсальну і фактично вона має стати ідентифікатором особистості. Тому ми спільно з Ощадбанком вирішили зробити спільний проект. Ми не хочемо обмежувати людей у виборі банку і наразі тривають перемовини з ПриватБанком, - розповідає міський голова Сергій Сухомлин. – Це буде двохчіпова картка. Один чіп дозволить отримувати пенсію або заробітну платню, інший - брати участь у міських програмах».

«Картку житомирянина» можна буде використовувати для автоматизованої системи оплати проїзду (для надання послуг проїзду у міському пасажирському транспорті).

«Досить велика кількість житомирян користується пільгами у транспорті і коли ми виділяємо кошти з міського бюджету на підтримку «Житомирського трамвайно-тролейбусного управління» ми не бачимо реальну кількість людей, які користуються пільгами. Тому необхідний облік, для того, щоб порахувати точну кількість пільгових перевезень у міському транспорті, та вирахувати необхідну суму коштів для компенсації перевезень», – додає Сергій Сухомлин.

Маючи власну «Картку житомирянина» в перспективі житомиряни отримають можливість оплати житлово-комунальних послуг, та ведення обліку пільг та субсидій, тощо. Крім того дозволить спростити механізм надання і отримання медичних послуг, обслуговування у медичних закладах та установах міста, їх обліку, занесення та зберігання на картці антропометричних та амбулаторних даних (наприклад, група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції, тощо за бажанням утримувача), іншої інформації, наприклад, медичного страхування, програм лояльності.

«ID-номер карти допоможе ідентифікувати особистість при використанні різних сервісів. В перспективі ми отримаємо особистий кабінет житомирянина – це інформаційний портал, де кожний житомирянин зможе створити свій особистий кабінет, завдяки якому зможе керувати всіма соціальними додатками запровадженими у місті Житомирі», – зазначив міський голова.

Проект рішення Про запровадження «Картки житомирянина» буде винесено на сесію Житомирської ради та буде впроваджуватися у разі підтримки депутатського корпусу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: