На Житомирщині переважну більшість людей похилого віку становлять жінки » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині переважну більшість людей похилого віку становлять жінки

Автор: news_maker від 7-12-2012, 10:16, переглядів: 2 229

На Житомирщині переважну більшість людей похилого віку становлять жінки

Такий висновок зробила член обласної координаційної ради з питань сім’ї, демографії та ґендерного розвитку, заступник начальника головного управління статистики у Житомирської області Ірина Сугак 6 грудня під час презентації статистичного збірника «Ґендерний портрет Житомирщини», що відбулася у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Так, аналізуючи розподіл постійного населення за віковими групами, посадовець відзначила традиційність демографічної ситуації на Поліссі: «За даними головного управління статистики на 1 січня цього року, у загальному показнику динаміки кількості постійного населення області жінки становлять 683,9 тисячі осіб, що на 7,4 % перевищує кількість чоловіків. Протягом трьох останніх років частка жіночого населення складає 53,7 % від загальнорегіонального показника».
При цьому Ірина Сугак зауважила, що цей показник може значно варіюватися залежно від типу поселень. Так, у регіональному розрізі Житомирщини діапазон коливається у межах від 841 чоловіків на тисячу жінок у Ружинському районі до 907 представників сильної статі – на Олевщині. Також посадовець акцентувала на співвідношенні постійного населення за окремими віковими групами. «Кількісна перевага чоловіків триває до 35-ти років, тоді як збільшення жіночої частини населення розпочинається навпаки – з 35-ти. На сьогодні у міських поселеннях і сільській місцевості питома вага жіночого населення віком від 70-ти років становить 16,1 %, що майже удвічі перевищує показники стосовно цієї ж вікової групи чоловічого частини», – пояснила вона. До того ж, зі слів заступник начальника профільного управління, спостерігаються надвисокі показники смертності чоловіків у працездатному віці: «це зумовлено відмінностями самозбережувальної поведінки чоловіків і жінок, занятість чоловіків у шкідливих і небезпечних умовах праці, а також нехтуванням нормами здорового способу життя. На думку медиків, до цього переліку варто також включити невміння чоловіків протистояти стресу».
Під час презентації видання Ірина Сугак також здійснила ґрунтовний аналіз інших розділів видання – «Охорона здоров’я», «Освіта», «Правопорушення», «Соціальний захист», «Занятість і безробіття». Збірник «Ґендерний портрет Житомирщини» підготували та видали спеціалісти головного управління статистики у Житомирської області, головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Житомирського обласного ґендерного ресурсного центру обласної ради. У презентації брала участь і директор обласного ґендерного ресурсного центру Валентина Склонна, котра зауважила, що «ґендерні засади мають бути основою прийняття управлінських рішень».

На Житомирщині переважну більшість людей похилого віку становлять жінки

На Житомирщині переважну більшість людей похилого віку становлять жінки

На Житомирщині переважну більшість людей похилого віку становлять жінки

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: