Житомиряни матимуть змогу обрати проект реконструкції водонапірної вежі » Новини Житомира
 
 


Житомиряни матимуть змогу обрати проект реконструкції водонапірної вежі

Автор: news_maker від 28-02-2018, 20:37, переглядів: 1 078

Житомиряни матимуть змогу обрати проект реконструкції водонапірної вежі

Саме від вибору житомирян залежить те, який проект реконструкції Водонапірної вежі переможе. Про це сказав ментор проекту «Інтегрований розвиток Житомира 2030» Марк Шваде під час брифінгу 28 лютого.

Проект «Водонапірна вежа» здобув перемогу у загальноміському голосуванні за вибір демонстраційного проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні». У Житомирі оголошено архітектурний конкурс на кращий дизайн внутрішнього простору Водонапірної вежі. Мета конкурсу – визначення кращих пропозицій щодо дизайну внутрішнього простору будівлі Водонапірної вежі та розвитку прилеглої території.

«Минулого року житомиряни проголосували саме за цей демонстраційний проект. 45 % мешканців Житомира своїм голосуванням висловили бажання, аби житомирська вежа отримала друге життя», - зауважив директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

«Водонапірна вежа вже тривалий час перебуває у центрі дискусій. Голосуючи за проект «Водонапірна вежа», житомиряни також визначилися із своїм баченням функцій цього простору: вежа має стати осередком туризму, культури та мистецтва у Житомирі, - розповідає Марк Шваде. - Ми не обмежуємо можливості цього простору лише тим, що відбуватиметься всередині вежі. Паралельно працюючи над концепцією інтегрованого розвитку міста, ми обдумуємо, що можна зробити з прилеглою до неї територією». Фахівець зауважив, що проект є демонстраційний ще й тому, що конкурс щодо його втілення відбуватиметься за європейськими стандартами та нормами. І під час визначення його переможця, окрім думки експертного середовища, враховуватиметься і думка мешканців міста.

До участі у конкурсі на кращий дизайн внутрішнього простору Водонапірної вежі допускаються сертифіковані архітектори, авторські колективи, архітектурні бюро, що мають відповідний професійний досвід.

Перед учасниками ставиться завдання створити організацію комфортного громадського простору в будівлі Водонапірної вежі та в межах прилеглої території за принципами сталого розвитку, який стане взірцем для подальшого впровадження цього проекту в містобудівну практику м. Житомира. Проект буде використовуватися як модель для інших міст України для розробки змістовних та методологічних підходів – від впровадження проектів до їх реалізації, а також розробки відповідних адміністративних та громадських процесів.

Після попередньої експертизи та відбору конкурсних проектів буде проведено онлайн голосування серед житомирян.

Житомиряни матимуть змогу обрати проект реконструкції водонапірної вежі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: