Депутати затвердили обласну програму розвитку футболу » Новини Житомира
 
 


Депутати затвердили обласну програму розвитку футболу

Автор: news_maker від 7-03-2018, 15:33, переглядів: 855

Депутати затвердили обласну програму розвитку футболу

На 15-й сесії обласної ради 7 березня депутати прийняли обласну програму розвитку футболу на 2018-2021 роки.

Головною метою обласної програми є приведення системи футболу у відповідність із потребами суспільства на основі більш інтенсивного розвитку в сучасних соціально-економічних умовах, підвищення рівня обласних змагань і досягнення високих спортивних результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Упродовж чотирьох років на реалізацію програми з обласного бюджету буде спрямовано понад 18,6 млн грн. На цей рік передбачено 4,2 млн грн, на наступний – 4,5 млн грн, на 2020 рік – майже 4,8 млн грн, на 2021 рік – понад 5 млн грн.

У програмі зазначається, що для занять футболом в області діє 32 стадіони, 257 футбольних полів та 52 спортивних майданчика із синтетичним покриттям. У 46 дитячо-юнацьких школах області займається майже 15 тис. дітей та підлітків. З них 27 дитячо-юнацьких спортивних шкіл мають відділення футболу, у яких займається 3890 вихованців. У дитячо-юнацьких спортивних школах області працює 108 тренерів-викладачів з футболу, з них 50 штатних.

Стурбованість викликає нинішній стан матеріально-технічної бази футболу в області. Спостерігається тенденція до зменшення, а подекуди відсутність фінансування для утримання футбольних полів, стадіонів, та використання стадіонів не за призначенням. Майже в усіх дитячо-юнацьких спортивних школах області, зокрема де працюють відділення футболу, на низькому рівні залишається фінансове забезпечення навчально-спортивної роботи. Висококваліфіковані фахівці і футболісти переходять в інші сфери діяльності, виїжджають за межі області. Із зміною форм власності на селі незадовільно розвивається сільський футбол.

Тому зазначена програма сприятиме створенню необхідних умов для розвитку професійного футболу, його популяризації та підвищенню рейтингу команд Житомирщини тощо.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: