До лісу – як у супермаркет » Новини Житомира
 
 


До лісу – як у супермаркет

Автор: news_maker від 12-12-2012, 15:11, переглядів: 1 395

До лісу – як у супермаркет

Саме таку аналогію застосував перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Ярослав Макарчук, говорячи про електронний облік деревини. "Прогрес невпинний і ми не можемо відставати": "Коли ви заходите в магазин, я думаю, що більшість з вас вже не пам’ятають рахівниць у магазині, і навіть калькуляторів не пам’ятають. Стоять машини, де видають чек, де сканується все. То чому воно все може бути десь у супермаркеті, а в лісі людина повинна мучитися, писати ручкою це все? Тобто, запровадження електронного обліку.

Розмова ця відбулась під час семінару для начальників галузевих управлінь та директорів лісгоспів шести областей України (включаючи Житомирську). Захід пройшов на базі Ємільчинського держлісгоспу, який ще три роки тому став пілотним у впровадженні електронного обліку деревини. "Спочатку було нелегко, – визнає директор держлісгоспу Олег Дідус, – але на сьогодні система вже працює і ми бачимо і результат, і перспективу": "Якщо все буде так працювати, як ми сьогодні запланували, в середньому за рік це дасть економію до двох мільйонів гривень. Вкладених коштів на сьогодні близько 500 тисяч гривень".

Не мають сумнівів у доцільності запровадження електронного обліку і учасники семінару. Принагідно, відзначають успіхи житомирських колег:

"Ми переконалися, що Житомирське обласне управління, як завжди, попереду всіх управлінь впроваджує цю систему. Переваги її нам були показані і розказані. Головна складова цих переваг – економічна. Ми розуміємо, що зменшаться самовільні рубки, не буде не облікованої деревини при зменшенні затрат, і як результат – покращиться економічний стан лісогосподарських підприємств" – зауважив начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Лозицький.

В нашій області система електронного обліку деревини запрацює в усіх держлісгоспах до кінця року, запевнив начальник обласного галузевого управління Володимир Ткачук. Але, щоб відчути максимальний ефект, варто запровадити електронний облік не лише в державних, а й в усіх відомчих лісгоспах.

До лісу – як у супермаркет

До лісу – як у супермаркет

До лісу – як у супермаркет

До лісу – як у супермаркет

До лісу – як у супермаркет

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: