Перші 10 амбулаторій нового зразка побудують на Житомирщині у цьому році » Новини Житомира
 
 


Перші 10 амбулаторій нового зразка побудують на Житомирщині у цьому році

Автор: news_maker від 14-03-2018, 12:36, переглядів: 883

Перші 10 амбулаторій нового зразка побудують на Житомирщині у цьому році

На Житомирщині у 2018 році планують побудувати перші 10 із 35 амбулаторій нового типу із житлом для лікарів. На це сесія обласної ради спрямувала 50 млн грн державної субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Про це повідомив голова ОДА Ігор Гундич.

«Житомирщина – одна з перших областей, в якій створені госпітальні округи. 2018-й рік стане початком нової медицини, із розвиненою і сучасною первинною ланкою – найближчою до людей. Вже у цьому році ми плануємо побудувати перші 10 із 35 нових амбулаторій. На будівництво спрямовуємо 50 млн грн з державного бюджету», – сказав Ігор Гундич.

Голова ОДА Ігор Гундич тримає цей процес на особистому контролі, щоб будівництво та матеріали були якісними.

За словами директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації Романа Щебетова, місця перших 10 амбулаторій у сільській місцевості залежать від активності самих громад, які подали пропозиції щодо будівництва: «Має бути розроблений детальний план території, проведені громадські слухання. Далі план території затверджується. Хто зробить першим всі ці кроки, там і розпочнеться будівництво. Зараз всі на стадії розроблення планів».

На реалізацію медичних проектів у сільській місцевості Житомирщини Мінрегіон виділив державну субвенцію у розмірі 155,5 млн грн. Крім того, будівництво та реконструкцію амбулаторій співфінансуватимуть ОТГ та райони.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: