З 1 квітня на Житомирщині буде заборонено лов риби » Новини Житомира
 
 


З 1 квітня на Житомирщині буде заборонено лов риби

Автор: news_maker від 20-03-2018, 13:55, переглядів: 1 399

З 1 квітня на Житомирщині буде заборонено лов риби

Пов'язано це з початком весняно-літнього нересту на водних об'єктах. На річках та їх притоках лов заборонено до 20 травня; на водосховищах та ставках – до 10 червня; у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів – до 30 червня. Крім того, забороняється всякий лов раків у водоймах з 1 квітня по 20 червня та з 15 липня по 5 вересня – під час виношування ікри, личинок, а також першої та другої линьок. За порушення правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, каже головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства у Житомирській області Тетяна Сасін:
"Порушення згідно ч.3 ст.85 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн. Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, відповідно до ч. 4 ст.85 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. За порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу відповідно до ч.1 ст. 88-1 КУпАП передбачено накладення штрафу на громадян від 510 до 1700 грн".

Крім штрафів за порушення, збитки, заподіяні внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, нараховуються відповідно до спеціальних такс:
"Для прикладу, один екземпляр риби, незалежно від розміру, вилучений із знарядь браконьєрського лову, при нарахуванні збитків оцінюється таким чином: судак – 510 грн., сом – 425 грн., щука – 340 грн., короп (сазан) – 306 грн., товстолоб та білий амур – 255 грн., лящ – 170 грн., плітка - 85 грн., рак – 25 грн. 50 коп., карась, окунь – 17 грн".

Згідно Правил любительського та спортивного рибальства, ловити рибу під час нерестової заборони все ж таки дозволяється, але з певними обмеженнями. А саме: лов риби дозволено тільки з берега, в межах населених пунктів, які розташовані на берегах водойм, але поза місцями нересту риби. При цьому дозволяється користуватися лише однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом.
Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області звертається до рибалок-аматорів та громадян, яким не байдуже майбутнє річок, озер та природи з проханням не залишатися осторонь. В разі виявлення фактів незаконного вилову риби просимо повідомляти на гарячу" лінію Житомирського рибоохоронного патруля цілодобово за тел: (0412) 24-57-81.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: