На Житомирщині поліція затримала двох жителів Коростеня, які незаконно зрізали 8 сосен » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція затримала двох жителів Коростеня, які незаконно зрізали 8 сосен

Автор: news_maker від 21-03-2018, 20:55, переглядів: 859

На Житомирщині поліція затримала двох жителів Коростеня, які незаконно зрізали 8 сосен

20 березня коростенські поліцейські, оперативно зреагувавши на повідомлення про незаконну вирубку дерев, затримали за цим заняттям двох місцевих жителів. А правоохоронці Пулинщини у рамках розпочатого кримінального провадження працюють над викриттям осіб, які нелегально вирубали захисні насадження на ділянці уздовж залізниці.

Близько 21 години до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на околиці райцентру невідомі особи вирубують дерева і вантажать на мінітрактор з причепом.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої застали за роботою, як з’ясувалося, двох жителів м. Коростеня віком 22-х та 25-ти років. Молодики за допомогою бензопили встигли зрізати 8 сосен та завантажити колоди на причіп мотоблоку. За їх словами, деревину планували використати для власних потреб.

Техніку з деревиною та знаряддям вчинення правопорушення поліцейські у чоловіків вилучили. Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого досудового розслідування за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) ККУ.

Того ж дня поліція розпочала кримінальне провадження за аналогічною статтею Кримінального кодексу України за фактом вирубки захисних лісонасаджень на ділянці уздовж залізничного перегону Курне-Смолка, поблизу с. Тетірки у Пулинському районі. Незаконну вирубку дерев було виявлено під час обстеження виробничої дільниці. Тож у рамках досудового розслідування правоохоронці проводять заходи, необхідні для встановлення осіб можливих лісорубів.

Нагадаємо, що чинним законодавством незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах карається штрафом, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

На Житомирщині поліція затримала двох жителів Коростеня, які незаконно зрізали 8 сосен

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: