Як працює телемедицина, яку запроваджують в Україні, на прикладі Канади » Новини Житомира
 
 


Як працює телемедицина, яку запроваджують в Україні, на прикладі Канади

Автор: news_maker від 21-03-2018, 23:05, переглядів: 1 232

Як працює телемедицина, яку запроваджують в Україні, на прикладі Канади

У Житомирі представники канадської Телекомунікаційної мережі Ontario Telemedicine Network – OTN поділилися досвідом впровадження телемедицина та розказали, як це працює.

Про це розповіли вчора, 20 березня, на виїзній нараді щодо розвитку медицини у сільській місцевості за участю Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, голови ОДА Ігоря Гундича та голови обласної ради Володимира Ширми.

«Важливий напрямок – впровадження телемедичних послуг. Це дозволить лікарю сільської амбулаторії в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта. Канада йшла до цього багато років, але потрібно з чогось починати, в першу чергу, із забезпечення обладнанням для ведення бази даних та комунікації. Телемедицина – це наше майбутнє», – зазначив Геннадій Зубко.

Провінція Онтаріо більша за площу України у 1,5 рази, а тому чекати, поки приїде лікар може бути занадто довго.

Мережа телемедицини у Онтаріо має 262 співробітника. Лікарі спілкуються із пацієнтами за допомогою відеоконференції. У 2017 році таких відеоконференцій було здійснено 747 тис.

Телемедицина впроваджується на основі цифрових інструментів – відеоконферецій, спеціальних мобільних додатків.

Мета телемедицини – це пересування інформації, а не пересування людей.

Завдяки телемедицині Онтаріо заощадило 67 млн канадських доларів, так як пацієнтам не доводилось їхати до лікаря, а отже і проїзд пацієнтам не потрібно було оплачувати.

Представники OTN показали, як виглядає веб-сайт, що він у собі містить – 95% пацієнтам подобається програма, госпіталізація зменшилася на 60%.

За словами канадських експертів, для створення такої системи необхідна мережа, база даних та додатки, які будуть підтримувати цю систему. Також необхідна наявність адміністративної мережі, які забезпечуватиме зв’язок. Житомирщина має дорожню карту, яка може змінити медицину.

Як працює телемедицина, яку запроваджують в Україні, на прикладі Канади

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: