У Житомирі стерилізовано кілька сотень безпритульних тварин » Новини Житомира
 
 


У Житомирі стерилізовано кілька сотень безпритульних тварин

Автор: news_maker від 14-12-2012, 11:16, переглядів: 1 889

У Житомирі стерилізовано кілька сотень безпритульних тварин

Собак із бірками на вухах відтепер можна побачити у Житомирі. Це значить, що тварина пройшла стерилізацію чи кастрацію, має щеплення проти сказу та внутрішніх паразитів, а також є менш агресивною.

Проект регулювання чисельності безпритульних тварин нині реалізовується у Житомирі шляхом співпраці Житомирської міської ради, благодійної організації «Чотири лапи», науковців та волонтерів міста. Питання придбання приміщення для організації притулку для бездомних тварин збирається внести на сесію Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Сьогодні, 13 грудня 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой зустрівся із керівником проекту благодійної організації «Чотири лапи» Аміром Халілом, який розповів про результати першого етапу співпраці іноземної організації із Житомиром.

«За два тижні роботи ми досягли великих результатів. Нашій команді допомагали мешканці Житомира. За останні дні ми зробили кілька сотень операцій. Це лише початок великого шляху. Житомир має шанс стати прикладом для багатьох міст України. Адже тут долучено науковий проект з боку Агроекологічного університету. Сподіваюся, житомиряни оцінять результати нашої співпраці вже з наступного року», – мовив доктор Халіл.

Міський голова Володимир Дебой задоволений першим етапом співпраці та наголосив, що ця робота буде продовжена навесні. «Мені дуже приємно, що цей проект за допомогою організації «Чотири лапи», реалізовується у м. Житомирі. У першу чергу це – виховання культури поводження із тваринами. Сьогодні ми переконалися, що тварини себе добре почувають, що все відбувається за допомогою дозволених в Україні медичних сертифікованих препаратів. Я впевнений, наша співпраця із доктором Халілом продовжиться вже з весни», – мовив Володимир Дебой.

Про те, що робота буде продовжена у Житомирі завевнив керівник проекту. «Боюся, що колеги не захочуть їхати з Житомира додому і залишаться тут», – жартує Амір Халіл, а також дякує міському голові за підтримку всієї команди міжнародних спеціалістів.

Упродовж двох тижнів у Житомирі працювали 3 мобільні клініки, 4 мобільні бригади лікарів у складі іноземних та місцевих спеціалістів, які займалися відловом, обстеженням, стерилізацією тварин. Як результат – понад чотири сотні безпритульних собак та кілька десятків домашніх тварин тепер стерилізовано.

Після відлову безпритульних тварин обстежують, роблять щеплення проти сказу та паразитів, потім проводять операцію. Собака прокидається вже у клітці. Прооперовану тварину впродовж 1-2 діб стаціонарно утримують у клініці, доглядають та забезпечують харчуванням. На кожній клітці – бірка, де вказаний район, звідки доставили тварину. Через кілька діб спеціалісти повертають собаку на місце. Запевняють: вона не буде агресивною, навпаки, рівень агресії знизиться.

Благодійна організація «Чотири лапи» має всі відповідні дозволи та ліцензії на проведення вищевказаних робіт, використовує медичні препарати, дозволені українським законодавством.

Лікар приватної клініки, на базі якої перебувають мобільні клініки організації «Чотири лапи» Валентина Фасоля переконана, що ці тварини повністю безпечні та мають хороше здоров’я. «Наше завдання – боротися із кількістю безпритульних тварин за допомогою найбільш гуманних методів – стерилізації та кастрації. Крім цього, ми відібрали сто проб крові і проводимо повне обстеження тварин. І вже сьогодні можемо сказати, що вони мають дуже гарне здоров’я. Можливо, це стане поштовхом до того, що люди їх забиратимуть додому не боючись інфекційних захворювань», – говорить Валентина Павлівна.

Нині у клініці перебуває кілька десятків стерилізованих тварин, щеплених від сказу та повністю обстежених тварин. Більшість із них – молоді, спокійні та мають непоганий вигляд. Спеціалісти клініки говорять, що будуть раді, якщо хтось захоче взяти когось із песиків додому. Адже всі собаки після стерилізації повністю безпечні.

Благодійна організація «Чотири лапи» вже рік працює в Україні, займаючись гуманними методами регулювання чисельності тварин. Житомир – 7-ме місто в Україні, де працюють спеціалісти БО «Чотири лапи».

Меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та благодійною організацією «Чотири лапи» було підписано 28 листопада 2012 року. Проект співпраці передбачає командну роботу виконавчого комітету Житомирської міської ради, представників міжнародних організації «Чотири лапи», волонтерів у напрямку регулювання чисельності безпритульних тварин та відпрацювання методів гуманного поводження із ними.

У Житомирі стерилізовано кілька сотень безпритульних тварин

У Житомирі стерилізовано кілька сотень безпритульних тварин

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: