Лісівники на Житомирщині шукають нові породи дерев, які можуть замінити всихаючі » Новини Житомира
 
 


Лісівники на Житомирщині шукають нові породи дерев, які можуть замінити всихаючі

Автор: news_maker від 26-03-2018, 21:03, переглядів: 959

Лісівники на Житомирщині шукають нові породи дерев, які можуть замінити всихаючі

Зокрема, така робота активно ведеться в Бердичівському держлісгоспі – шукають нові цінні породи, що гарно приживлюються в місцевих умовах. Впродовж кількох останніх років тут з’явилися насадження модрини європейської – культури, яка має сьогодні гарну приживлюваність, прекрасний приріст, а головне – стійка і витривала, пише прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.
На території лісгоспу є заказник місцевого значення "Бучина", в якому на площі 2 га 1965 року було закладено експериментальну плантацію бука європейського, і на стільки ж гектарів доповнено 2013 року.
На дослідних ділянках вивчається приживлюваність й інших порід: дугласії, чотирьох видів горіха: волоського, горіха Зібольда, маньчжурського і чорного. Експериментують із ялицею, найближчим часом планують виростити сіянці псевдотсуги. Це дерево родини соснових, яке на батьківщині в Північній Америці живе дві тисячі років. А поки що основний акцент в лісгоспі роблять на вирощуванні дуба. Аби отримати високопродуктивні насадження, в позаминулому році заклали плантацію дерев цієї породи, котрі зберігають генофонд кращих лісових культур. Тут збиратимуть елітне насіння, з якого і вирощуватимуть сіянці з покращеними генетичними властивостями. В цьому році в лісгоспі планують висадити понад 120 гектарів дуба. Для цього використають 165 тисяч штук сіянців дуба звичайного та 354 тисячі – червоного.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: