Жителі Житомирщини зможуть лікуватись у санаторії «Дениші» за кошти Фонду соцстраху » Новини Житомира
 
 


Жителі Житомирщини зможуть лікуватись у санаторії «Дениші» за кошти Фонду соцстраху

Автор: news_maker від 27-03-2018, 12:22, переглядів: 883

Жителі Житомирщини зможуть лікуватись у санаторії «Дениші» за кошти Фонду соцстраху

Фонд соціального страхування України в Житомирській області підписав відповідну угоду з лікувально-санаторним центром «Дениші» про лікування і реабілітацію громадян. Про це розповів голова обласної ради Володимир Ширма.

За його словами, застраховані жителі області, серед яких й учасники АТО та члени їх сімей, зможуть пролікуватися у нашому обласному комунальному закладі «Дениші» за кошти Фонду.

«До цього часу санаторій «Дениші» не був у переліку санаторно-курортних закладів, де проходять лікування за кошти Фонду. І громадяни змушені були їхати за межі області, але не всі це можуть собі дозволити, адже за дорогу доводиться платити з власної кишені. Тому це прекрасна можливість для жителів області. Більше того, це позитивно й для місцевого бюджету, адже кошти не будуть «покидати» за межі області, а відшкодування витрат на медичні послуги Фонд перераховуватиме в обласний бюджет. За попередніми підрахунками комунальний заклад зможе заробляти до 800 тис. грн на місяць», - сказав Володимир Ширма.

Проходити лікування зможе не лише доросле населення, а й маленькі пацієнти, батьки яких офіційно працевлаштовані та сплачують єдиний соціальний внесок.

Одна людина може отримати понад 14 тис. грн з Фонду соціального страхування, а період реабілітації становить до 24 календарних днів.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюватиметься за наступними профілями медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна, кардіо-пульмонарна, медико-психологічна реабілітації; реабілітація після оперативних втручань на органах зору, при порушенні перебігу вагітності та інші соматичні реабілітації.

АТОвці мають право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем «медико-психологічна реабілітація учасників АТО» за наявності медичних показань – порушення адаптації; розлади, пов’язані із споживанням їжі; неорганічні розлади сну; соматоформні розлади; неврастенія тощо.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: