В Семенівській ОТГ налаштовані розвивати сільський туризм » Новини Житомира
 
 


В Семенівській ОТГ налаштовані розвивати сільський туризм

Автор: news_maker від 27-03-2018, 22:17, переглядів: 1 034

В Семенівській ОТГ налаштовані розвивати сільський туризм

Проект "Семенівська ОТГ туристична" поданий на конкурс грантів Житомирської облдержадміністрації. Один з ініціаторів проекту, очільник Бердичівської міськрайонної громадської організації "Добра справа" Юрій Балюк розповів, що в громаді є що показати, розказати і чим зацікавити гостей. Проте все це розрізнено і поки що немає єдиного бачення, чіткої структури нового напрямку діяльності – туристичного:
"Моя думка, що Семенівська ОТГ може створити свій туристичний агрокластер. Є підприємства, які, крім основної діяльності, виробництва сільськогосподарської продукції, можуть надавати туристичні послуги. Є. наприклад, трояндова оранжерея. Але треба все зробити в циклі. Тому що ми можемо приїхати показати гарну оранжерею, але не зможемо надати елементарні послуги по перебуванню в готелі чи харчування, дозвілля, треба атракції продумати".

Тому першочергово необхідно зібрати разом всі зацікавлені групи і розробити стратегію, каже Юрій Балюк. За його словами, в самій громаді є як прибічники, так і противники ідеї розвитку сільського туризму:
"Противники більше аргументують стереотипно. В тому плані, що якщо ми на екологічній стежці в урочищі Чорні Лози розмістимо місця для відпочинку, кемпінгу а також для розкладання багаття, то наші туристи приїдуть і все потрощать, поламають. Тобто, люди побоюються починати щось і бачити нових людей в своїй місцевості. Тому проект передбачає, що в першу чергу треба спілкуватися з такими людьми, переконувати в протилежному, показати приклади чогось корисного".

Додамо, що певний туристичний досвід громадська організація "Добра справа" вже має. В минулому році її представники в Бердичеві розробили туристичний маршрут містом з елементами квесту та із застосуванням сучасних технологій – "Слідами доктора Шеренціса". 29 березня автори презентуватимуть цей маршрут в Києві, на Міжнародній туристичній виставці "Україна – подорожі та туризм".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: