У Житомирі обговорили зміни земельного законодавства » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили зміни земельного законодавства

Автор: news_maker від 17-12-2012, 11:02, переглядів: 1 751

У Житомирі обговорили зміни земельного законодавства

Фахова майстерня за темою «Обговорення змін до земельного законодавства” пройшла 14 грудня 2012 року в м. Житомирі в рамках спільного проекту Асоціації міст України з Проектом «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» (ДІАЛОГ).

Засідання відбулося під головуванням першого заступника міського голови Галини Семенець згідно плану роботи Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України за участю начальника реєстраційної служби міського управління юстиції Сергія Сечіна, начальника управління Держкомзему в Житомирському районі Житомирської області Дмитра Пшоняка, начальника відділу державної реєстрації земель управління державного земельного кадастру головного управління Держземагенства у Житомирський області Людмили Чивалюк, заступника начальника управління регулювання земельних відносин міської ради Єлизавети Лалименко.

Мета зустрічі – ознайомлення учасників засідання зі змінами у земельному законодавстві.

16 жовтня Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства соціальної політики, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів)» (№10222).

АМУ направляла листи з відповідними зауваженнями щодо законопроекту Голові Верховної Ради В.Литвину та головам парламентських Комітетів з питань бюджету і з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Зокрема, експерти АМУ зауважували, що Законом ускладнюється процедура відведення земельних ділянок, а саме пропонується, що експертиза землевпорядної документації здійснюватиметься виключно на рівні центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин. Також змінюється підхід до формування складу комісії з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою, які діють в кожному районі і місті обласного значення, шляхом включення до її складу уповноважених представників центральних органів. При цьому представники органу містобудування та архітектури (на рівні міст обласного значення – це виконавчі органи місцевих рад) замінюються на осіб, уповноважених центральними органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах державного архітектурно-будівельного контролю. Тобто безпідставно представники органів місцевого самоврядування замінюються на представників виконавчої влади у складі комісії, яке безпосередньо вирішує питання розвитку території міста.

Експерти Аналітичного центру АМУ відзначають, що внесення таких законодавчих змін вступає в колізію з прийнятим 2 жовтня 2012 р. Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення (№ 11116). Закони пропонують різні підходи до врегулювання процедури відведення земельних ділянок, що свідчить про непослідовність законотворців, особливо враховуючи той факт, що обидва законопроекти були внесені одним суб'єктом законодавчої ініціативи.

У Житомирі обговорили зміни земельного законодавства

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: