Жителям області нагадують про штрафи за спалювання сухої рослинності » Новини Житомира
 
 


Жителям області нагадують про штрафи за спалювання сухої рослинності

Автор: news_maker від 6-04-2018, 19:32, переглядів: 1 734

Жителям області нагадують про штрафи за спалювання сухої рослинності

В обласному управління Державної екологічної інспекції розповідають, що на телефон "гарячої лінії" постійно надходять скарги від громадян, які потерпають від їдкого диму. Крім того, трав’яні пожежі є одним з найбільших джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу, пов’язаних з господарською діяльністю людини. Спалюючи траву в місті, ви спалюєте солі важких металів, що осіли на листках і траві – такий дим просто отруйний. Також, при підпалі трави гине корисна мікрофлора ґрунту, на відновлення якої потрібен час.
Екологи нагадують: за спалювання сухої рослинності законодавством передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. На громадян – від 170 до 340 грн., на посадових осіб від 850 до 1190 грн. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн., а на посадових осіб від 1190 до 1700 грн. Відзначимо, що нині до відповідальності притягнуто вже більше 20 порушників. Разом з тим, Міністр екології Остап Семерак запропонував збільшити штрафи за спалювання сухої рослинності у кількадесят разів. Мінімальний штраф, на його думку, має складати більше трьох тисяч гривень. Законопроект щодо посилення відповідальності за випалювання рослинності вже передано на погодження до Мін'юсту.

Нагадаємо, восени міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак закликав громадян компостувати, а не спалювати стерню і опале листя.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: