Житомирське кладовище "Дружба" з 11 по 13 квітня буде закрите » Новини Житомира
 
 


Житомирське кладовище "Дружба" з 11 по 13 квітня буде закрите

Автор: news_maker від 11-04-2018, 21:37, переглядів: 1 901

Житомирське кладовище "Дружба" з 11 по 13 квітня буде закрите

Це пов’язане із підготовкою комунальників до провідної неділі. Вже 15 квітня кладовище стане епіцентром масового відвідування житомирянами та гостями міста могил своїх рідних та близьких. Тому директор КП "Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування" Житомирської міської ради Василь Ганченко у своєму зверненні роз’яснює:
"Я хотів би попросити житомирян, якщо є гості міста Житомира, які прибирають могили своїх рідних та близьких – не залишайте це на останній день: на п’ятницю, на суботу. Після вас сміття це комусь треба вивозить, комусь треба працювати. І його стільки там. І, до речі, кладовище у середу, четвер, п’ятницю до 15 години буде закрите. Причина дуже проста – залучається комунальна техніка не тільки комбінату, а й наших автомобільних доріг, та іншу. Так що, будь ласка, у вівторок і середу масово прийдіть на могили і зробіть порядок для того щоб кладовище на поминальну неділю 15 квітня було чисте, прибране і поменше штучних квітів".

Заклик не купувати штучні квіти абсолютно Василь Ганченко аргументує тим, що щороку з 11 кладовищ міста вивозиться 11 тисяч тонн сміття, більшу частку якого становлять штучні квіти. Вони не сортуються, не утилізують. У кращому випадку їх вивозять на міське сміттєзвалище. У сільській же місцевості синтетичні квіткові прикраси спалюють, говорить головний спеціаліст відділу регулювання природокористування управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Надія Мудренок.
"В процесі спалювання виділяється така речовина як діоксин. Вона провокує в людини ризики захворювання: і пухлини, і різного характеру онкозахворювання".

Непотрібними вважають штучні квіти представники церков. На думку деяких представників духовенства, купувати такі квіти людей змушує звичайна лінь, адже набагато легше прикрасити могилу довговічними штучними квітами, ніж висадити живі. Проти таких прикрас і опитані житомиряни.
Законодавство не прописує контроль за ввезенням та відповідальність за продаж штучних квітів. Тому екологи і комунальники закликають людей добре подумати перед тим, як купувати такі квіти.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: