З початку холодів на Житомирщині від переохолодження загинули 7 людей » Новини Житомира
 
 


З початку холодів на Житомирщині від переохолодження загинули 7 людей

Автор: news_maker від 18-12-2012, 19:18, переглядів: 1 666

З початку холодів на Житомирщині від переохолодження загинули 7 людей

Пониження температури повітря прогнозується і надалі. Тому не зайвим буде нагадати основні правила: як уберегтися від переохолодження та уникнути обмороження. Конкретні поради надає головний спеціаліст управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Микола Мінчук: "Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, викликаючи при цьому ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження. Не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду. Носіть просторий одяг, це сприяє нормальній циркуляції крові".

Пам’ятайте, що перед виходом на мороз бажано поїсти, адже вам знадобиться додаткова енергія. Плануючи прогулянки на свіжому повітрі, зважайте на те, що у дітей терморегуляція ще не налагоджена, а у людей похилого віку може бути порушена внаслідок захворювань.

Якщо під час перебування на свіжому повітрі ви відчуєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення зігрітися.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: