Депутати Житомирської ради виділили гроші на поїздку українських героїв з інвалідністю у Європу » Новини Житомира
 
 


Депутати Житомирської ради виділили гроші на поїздку українських героїв з інвалідністю у Європу

Автор: news_maker від 13-04-2018, 14:48, переглядів: 1 775

Депутати Житомирської ради виділили гроші на поїздку українських героїв з інвалідністю у Європу

В рамках проекту «Busofheroes», ініційованого колишнім військовослужбовцем 30-ї окремої механізованої бригади Олександром Швецовим, 12 травня українські герої з інвалідністю поїдуть на екскурсію в Європу. Хлопці відвідають Париж, Відень, Брюссель, Рим і Ватикан. Частину коштів на поїздку Олександр зібрав самотужки, ще 120 тисяч гривень виділили депутати.

Це питання розглянули на черговій сесії Житомирської міської ради 12 квітня.

«Більшість хлопцiв з ампутацiями проводять занадто багато часу в закритому приміщенні. Така подорож змусить їх вийти на вулицю, дихати свіжим повітрям, гуляти цiкавими мiстами, а головне – посміхатися. Я сам людина з ампутацiєю внаслiдок бойових дiй, втрачав Побратимiв i знаю, як важливо, коли поруч бiля тебе люди, якi вiдштовхують тебе вiд депресії, в якiй ти зараз знаходишся. Ось чому такi поїздки дуже важливi для таких хлопців. Ось чому i виникла така iдея як #BUSOFHEROES (автобус з героями)», – пише про проект на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook сам Олександр Швецов.

У 2014 році чоловіка було призвано на військову службу. Виконуючи бойове завдання в районі села Весела Гора на Луганщині, Олександр Швецов отримав важке осколкове поранення ноги. На жаль, лікарям не вдалося її врятувати.

Олександру довелося пережити багато потрясінь, встати на протез і продовжити жити повноцінним життям. Минулого року Олександр Швецов долучився до Міжнародного військового паломництва до міста Лурд, що у Франції. Щороку до місця об’явлення Пресвятої Богородиці у передгір’ї Піренеїв з’їжджаються мільйони паломників.
Проща, організована Патріарший Паломницький Центр УГКЦ, надихнула Олександра на нові звершення, а на знак вдячності він вирішив започаткувати власну акцію.

Депутати Житомирської ради виділили гроші на поїздку українських героїв з інвалідністю у Європу

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: