У Житомирі стартує процес трансформації бібліотек у відповідності з європейськими стандартами » Новини Житомира
 
 


У Житомирі стартує процес трансформації бібліотек у відповідності з європейськими стандартами

Автор: news_maker від 13-04-2018, 14:53, переглядів: 1 814

У Житомирі стартує процес трансформації бібліотек у відповідності з європейськими стандартами

12 квітня на 33-ій сесії Житомирської міської ради депутати прийняли рішення про старт процесів трансформації бібліотек міста у відповідності з європейськими стандартами.

Перші прогресивні і сміливі кроки у КЗ «Централізована бібліотечна система» міської ради в цьому напрямку уже зроблено: на основі використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій запроваджено автоматизовану бібліотечну інформаційну систему, значно розширено зміст і напрямки діяльності філіалів, що залучило велику кількість прихильників міських бібліотек. Серед новацій – ведення єдиного електронного читацького квитка з можливістю скористатися сайтом бібліотеки для замовлення літератури, створення шести комунікаційних точок доступу, де читачі можуть скористатися послугами інтернету, а ще отримати задоволення від змістовного- спілкування і чашки гарячого чаю. На часі – розробка програми і стратегії розвитку міської бібліотечної мережі і трансформації її у відповідності з європейськими стандартами.

На 33-ій сесії міської ради закладено початок організаційних перетворень в системі, згідно якої, зокрема, планується відкриття нової сучасної бібліотеки в мікрорайоні Польова за принципом відкритого багатофункціонального культурного простору, який формуватиметься під запити читачів. Він передбачає наявність дитячої зони, кімнати психологічного розвантаження і відпочинку, копіцентру, коворкінг-зони, кафетерію тощо. Для створення Центру необхідно отримати дозвіл від Міністерства культури України на перенесення фондів з бібліотек - філій № 7 (знаходиться в приміщенні гуманітарної гімназії № 1 вул. Вітрука, 53) та філії №12 (розташована в приміщення музичної школи № 3, майдан Смолянський 1/24). Планується також закриття філіалу № 6 на вул. Монтана.

«Для бібліотечної системи Житомира сьогодні важливо знайти своє унікальне місце в громадському житті, культурі, інтелектуальному розвитку кожного з містян, не втрачаючи при цьому досвіду і беззаперечних переваг, притаманних саме нашим міським бібліотекам», - наголошує Лариса Харчук, директор КЗ «Централізована бібліотечна система».

У Житомирі стартує процес трансформації бібліотек у відповідності з європейськими стандартами

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: