Житомирщина першою з регіонів України презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі » Новини Житомира
 
 


Житомирщина першою з регіонів України презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі

Автор: news_maker від 19-12-2012, 14:06, переглядів: 3 041

Житомирщина першою з регіонів України  презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі

Завершився візит делегації Житомирської області на чолі із заступником голови - керівником апарату облдержадміністрації Олександром Никитюком до Німеччини (м. Франкфурт-на-Майні) та Бельгії (м. Брюссель), який тривав з 9 по 14 грудня 2012 року.
Як уже повідомлялося, за дорученням голови облдержадміністрації Сергія Рижука у приміщенні Франкфуртської фондової біржі (B?rsenplatz, 4, Frankfurt am Main) за підтримки Генерального консульства України у Франкфурті-на-Майні 10 грудня уперше серед регіонів України було презентовано інвестиційний та економічний потенціал Житомирської області.
З вітальними промовами до учасників презентації, представників німецьких ділових та фінансових кіл звернулися Генеральний консул України Альберт Черніюк, віце-президент Франкфуртської фондової біржі Штефан Хьофер, президент Німецько-українського товариства економіки та науки, Почесний консул України у м. Майнц Ганс-Юрген Досс.
Загальну презентацію економічного потенціалу області та інвестиційного клімату України зробив заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. Зокрема, під час проведення заходу він презентував інвестиційні проекти підприємств області, які потребують іноземних ресурсів.
Більш докладну характеристику проектів у галузі промисловості та сільського господарства регіону дали начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Василь Сухораба, доктор економічних наук, декан факультету зовнішньоекономічної діяльності Житомирського національного агроекологічного університету Василь Ткачук та голова правління ПАТ «Головинський кар’єр «Граніт» Федір Горбань. Вони розповіли потенційним інвесторам про Верхньолужське родовище лабрадоритів (ТОВ «Прогрес»), кар’єр з видобутку лабрадориту (ТОВ «Каміння Елен») Черняхівського, Симонівське родовище гранітів (ТОВ «Кам’яне сузір’я») Ємільчинського, Никитське родовище блочного каменю (ТОВ «РУФ»), ПАТ «Головинський кар’єр «Граніт», підприємство з видобутку блоків та обробки природного декоративного каменю (габро) (ТОВ «Промекс») Володарсько-Волинському районів та інші. Йшлося також про створення високопродуктивного стада м’ясної худоби на 400 корів із шлейфом (1000 голів) та інвестиційний проект будівництва молочнотоварної ферми на 4000 голів ВРХ.
У рамках візиту делегація Житомирської області відвідала також видавничий дім газет видавничої групи Rhein Main Presse у передмісті м. Майнца. Тут видається більше двох десятків німецьких міжрегіональних щоденних газет, зокрема відомої у ФРН «Альґемайне ца?йтунг». З діяльністю творчого колективу ознайомив житомирян директор з реклами, керівник регіональних ринків газет видавничої групи Rhein Main Presse Рудольф Шпайх. Він, зокрема, наголосив на тому, що всі друковані видання розповсюджується головним чином через передплату. Читацька аудиторія - люди, близькі до ділових та фінансових кіл, або ті, хто цікавиться питаннями економіки, бізнесу та господарства. У газетах чітко відокремлені факти від коментарів. Видання є незалежними і не підтримують жодну із політичних партій Німеччини. Особлива увага приділяється публікації листів читачів.
Економічний потенціал Житомирщини було презентовано також представникам державних і приватних фінансових установ та підприємницьких структур Бельгії. Захід проводився 13 грудня 2012 року у місті Брюсселі в приміщенні Посольства України в Бельгії за сприяння та активної участі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Бельгія Ігоря Долгова. У презентації взяла також участь та виступила президент українсько-бельгійської торгової палати Ольга Букаюн.
По завершенні презентації підписано відповідний меморандум про початок взаємодії між представниками області та потенційними інвесторами з метою подальшого розвитку співпраці.
У робочих зустрічах з представниками бізнесових кіл Німеччини та Бельгії учасники делегації, зокрема генеральний директор виробничо-комерційного підприємства «Проспект» Михайло Пухтаєвич, директор ДП «Радомілк» Артур Дургорян, генеральний директор обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Ігор Рибинський та генеральний директор ТОВ «Компанія ВАЛІС» Валерій Нестеровський, обговорили можливості очолюваних ними підприємств, а також перспективи налагодження торгово-економічних стосунків.
Візит житомирської делегації до Німеччини та Бельгії, безумовно, засвідчив високу зацікавленість іноземних інвесторів до представлених проектів, оскільки розширив обізнаність бізнес-кіл цих країн щодо можливостей розвитку взаємовигідних відносин та налагодження прямих контактів підприємств Житомирської області з європейськими партнерами. Логічним продовженням візиту має стати поглиблення міжрегіональної співпраці, запровадження спільних інвестиційних проектів.

Житомирщина першою з регіонів України  презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі

Житомирщина першою з регіонів України  презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі

Житомирщина першою з регіонів України  презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі

Житомирщина першою з регіонів України  презентувала свій потенціал у Франкфурті-на-Майні та Брюсселі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: