В новому навчальному році діти зможуть потрапити до школи без додаткових випробувань » Новини Житомира
 
 


В новому навчальному році діти зможуть потрапити до школи без додаткових випробувань

Автор: news_maker від 24-04-2018, 22:17, переглядів: 869

В новому навчальному році діти зможуть потрапити до школи без додаткових випробувань

Набір першокласників до шкіл області стартував 23 квітня. У новому навчальному році діти зможуть потрапити до школи без конкурсів і додаткових випробувань. У Житомирі є і ще одне нововведення – першочергово до шкіл будуть зараховувати дітей, які проживають на території обслуговування загальноосвітнього закладу. Про це розповіла головний спеціаліст управління освіти Житомирської міської ради Наталія Єрмакова.
"Ті діти, які проживають на території обслуговування – ми говоримо зараз про тих, хто зареєстрований або проживає – мають право до зарахування у загальноосвітній навчальний заклад в першу чергу. Якщо є можливість у закладу відкрити більше класів, зарахувати більше дітей, тоді цей заклад в особі директора може прийняти на навчання дитину з будь-якої іншої території міста Житомира".

Питання лиш за тим, чи виправдає себе такий принцип. Адже у деяких мікрорайонах першокласників набирають, в основному, тільки за рахунок дітей з інших територій:
"У нас на сьогоднішній день мало би бути 12 першокласників. І все. А на 23 квітня у мене набрано 102 дитини. Ці діти з інших мікрорайонів", – розповіла директорка Житомирської школи №17 Марія Серванчук.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: