У Коростені масово хворіють і гинуть собаки » Новини Житомира
 
 


У Коростені масово хворіють і гинуть собаки

Автор: news_maker від 25-04-2018, 22:25, переглядів: 1 148

У Коростені масово хворіють і гинуть собаки

Перші хворі тварини з’явились перед Великоднем – після цього їх кількість постійно зростала, а заразом, зростав і рівень смертності. Власниця домашнього пса Катерина Алєксєєва розповідає, що її улюбленець Дружок захворів майже два тижні тому. Різні медикаменти та постійні крапельниці не врятували тварину. Катерина Алєксєва переконана – її собаку отруїли, свого іншого улюбленця жінка тепер тримає вдома та не випускає на вулицю.
"Після того, як Дружок захворів я другого собаку не виводила, тому що всі симптоми спочатку говорили про те, що там отруєння, і тому ця собачка вже не виходить два тижні на вулицю. Хлопець говорив, що в нашому районі, біля райвиконкому, були розкидані жовті таблетки, тобто по всьому зрозуміло, що це отруєння".

Кілька тижнів тому ветклініка була переповнена хворими собаками – тварин приносили десятками. Ветеринарам інколи доводилося навіть ставити крапельниці просто посеред вулиці. Зоозахисник Інеса Власюк говорить про сотні загиблих тварин, та підозрює, що їх хтось навмисно труїть.
"За один день мені подзвонила людина буквально в істериці і розповіла, що вийшла дівчинка з дому вранці, а там лежить 35 собак. Є отруєння однозначно, тому що і порошок мені показували, який знаходили. Є інфекція, і є вірус, не знаю, воно якби переплелося, я б сказала, є і проблема отруєння однозначно є, і проблема вірусу".

Свою улюбленицю Беллу Ірина врятувала, симптоми у її собаки були такі ж як і в інших – спочатку гноїлись очі та почався нежить, а потім пес просто впав з ніг. Жінка досі згадує, як Беллі ставили крапельницю біля паркану ветлікарні, бо всередині вже не було місця.
"Прямо з першого дня почали капати, не їла, очі, закисали, нежить і взагалі млява була. Тут лежало нас сім, сім і там три, тобто скільки можна, стільки і лежало".

Ветеринар Сергій Лівончик каже, що встановити, від чого захворіли собаки неможливо. Лікар припускає два варіанти – собача чумка або масове отруєння.
"Що чумка підпадає, що отруєння підпадає, симптоматика практично однакова. Тобто, і отрута, і чумка паралізує центральну нервову систему. В даному випадку ми говоримо про нервову форму чуми, змішану, причому".

Місцеві чиновники запевняють, що про епідемію чи навмисне отруєння собак говорити зарано.
"Ніхто нічого сказати не може, ветеринарна медицина стверджує, що ніякої такої загрози немає, епідеміологічної ситуації, загрози такої немає – на їхню думку – це весняне отаке загострення – збільшена кількість кліщів і виникають отакі симптоми, які ми бачимо", – зауважив заступник Коростенського міського голови Леонід Якубовський.

Нині рівень захворюваності собак у Коростені вже пішов на спад, а проте власники тварин й досі бояться виводити своїх улюбленців на вулицю.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: