В Коростені можуть з'явитися вулиці Добрині Нікітіча та Князя Мала » Новини Житомира
 
 


В Коростені можуть з'явитися вулиці Добрині Нікітіча та Князя Мала

Автор: news_maker від 20-12-2012, 13:04, переглядів: 1 979

В Коростені можуть з'явитися вулиці Добрині Нікітіча та Князя Мала

Міська рада ініціює створення кількох нових вулиць і запрошує коростенців обрати назви для них. Пропонуються наступні: вулиці П. Белозьорова, В. Нечипоренка, А. Дагірова, Добрині Нікітіча, Малуші та князя Мала. Аргументовані пропозиції для назв вулиць можна надсилати на електронну адресу [email protected]

Основні дані про історичні постаті із запропонованого списку загальновідомі. Інші претенденти також мають безпосереднє відношення до Коростеня. Коротенька інформація про них міститься на офіційному сайті міста.

Так, Петро Белозьоров очолював 989-й стрілецький полк, який захищав Коростень. При захисті підземного гарнізону після контузії потрапив в полон, потім у табір Маутхаузен. Почесний громадянин міста Коростень.

Алі Дагіров брав участь у визволенні Києва. В 1944 році направлений до міста Коростень, де і продовжив свою трудову діяльність. Брав активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді. За особливі заслуги перед містом удостоєний звання "Почесний громадянин міста Коростень"

Валерій Нечипоренко – автор ідеї фестивалю дерунів, ідейний натхненник літературного свята "Просто так", письменник, заслужений журналіст України, заступник генерального директора УНІАН.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: