У Житомирі громадські організації принесли керівництву області та міста жовтого Святого Миколая і отримали 200 тисяч гривень » Новини Житомира
 
 


У Житомирі громадські організації принесли керівництву області та міста жовтого Святого Миколая і отримали 200 тисяч гривень

Автор: news_maker від 21-12-2012, 14:35, переглядів: 1 888

У Житомирі громадські організації принесли керівництву області та міста жовтого Святого Миколая і отримали 200 тисяч гривень

Вимагаємо лікування хворих на гепатит С – із таким закликом до місцевої влади звернулася Житомирська громадська організація "Перспектива". У день Святого Миколая її члени принесли до кабінетів губернатора області та мера Житомира символічні фігурки Миколаїв жовтого кольору, на яких було викладено основні вимоги до влади. Зокрема, оприлюднити достовірну статистику захворюваності на гепатит С на Житомирщині, розробити дієву програму боротьби з цією хворобою та профінансувати її, каже керівник "Перспективи" Олексій Котвицький:

"Ми прийшли з цими подарунками в мерію і до губернатора. Для чого ми все це зробили? Ми це зробили для того, щоб наголосити на актуальності цієї проблеми і на тому, що її потрібно вирішувати вже зараз. Цей день обрали тому, що схоже, що хворим на гепатит С залишається сподіватися хіба що тільки на допомогу Святого Миколая"

Подібні акції, які ініціювали два міжнародні благодійні фонди – "Альянс" та "Відродження" – пройшли у всіх обласних центрах та великих містах України.

Варто відмітити, що Житомирська обласна влада вже почала робити перші кроки в цьому напрямку. 20 грудня на сесії облради начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Ганна Ємченко повідомила:

"Вперше за останні роки на стадії формування бюджету 2013 року ми заклали 200 тисяч гривень хворим на гепатит С"

За результатами експрес-тестувань на гепатити, які цьогоріч проводив фонд "Альянс", близько 8% населення Житомирщини інфіковані вірусом гепатиту С.

Загалом же, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на гепатит хворіють більше мільйона двохсот тисяч українців. Через обмежену конкуренцію та наявність лише двох іноземних виробників вартість курсу лікування гепатиту С спецпрепаратами сягає кількох десятків тисяч доларів.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: