У Тетерівській ОТГ розробляють туристичний веломаршрут » Новини Житомира
 
 


У Тетерівській ОТГ розробляють туристичний веломаршрут

Автор: news_maker від 5-05-2018, 16:20, переглядів: 803

У Тетерівській ОТГ розробляють туристичний веломаршрут

У Тетерівській об’єднаній громаді розробляють туристичний веломаршрут, який з’єднає туристичні об’єкти громади у єдиний потік. Починаючи від Гідропарку маршрут пролягатиме через Тетерівку, Перлявку, Корчак, Дениші, Буки, Тригір’я та Високу Піч, охопивши фактично всі населенні пункти громади.

«Ми об’єднали наші цікаві історичні та культурні пам’ятки у один маршрут та працюємо над тим, щоб тут з’явились туристи. Ми вже організовували декілька велопробігів із місцевими мешканцями по цьому маршруту, тепер 7 травня хочемо залучити велолюбителів із Житомира та сусідніх громад», - розповіла Валентина Дверник, завідувач відділом культури та туризму Тетерівської ОТГ.

Цей велопробіг стартуватиме о 17.00 в понеділок 7 травня. Збір учасників на кінцевій зупинці 15 тролейбусу «Гідропарку». Далі велосипедисти поїдуть через містечко відпочинку «Грінвуд», садибу «Кіт Баюн та Кривенька Качечка», пейнтбольний клуб «skGRAD», руїни палацу Терещенка, скеледром біля села Дениші, власне санаторій «Дениші», меморіально-мінералогічний музей імені В.Г. Бондарчука, «Дуб Патріарх» - пам'ятка природи державного значення, Преображенський Тригірський монастир і до маєтку меценатів братів Дуриліних, що у селі Висока Піч.

«Такий велопробіг має привернути увагу туристів та громадськості до місцевих пам’яток, адже у невеличкій громаді є достатньо цікавих місць та об’єктів для відпочинку, подорожей та розвитку. Крім того туристичний потенціал громади – це вагома частина економічної бази ОТГ», - наголосив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Наразі фахівці громади працюють над розвитком та популяризацією туристичних об’єктів ОТГ та залучення інвестицій у розбудову відповідної інфраструктури. Зокрема є ідея відкриття кемпінгового містечка на березі річки Тетерів між селами Буки та Дениші.

Для участі у велопробігу потрібно зателефонувати за телефоном 096-654-47-12.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: