На Житомирщині селищна рада здала в оренду радіоактивно забруднену земельну ділянку » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині селищна рада здала в оренду радіоактивно забруднену земельну ділянку

Автор: news_maker від 8-05-2018, 23:16, переглядів: 1 380

На Житомирщині селищна рада здала в оренду радіоактивно забруднену земельну ділянку

За позовом прокуратури області господарський суд Житомирської області визнав незаконним рішення Народицької селищної ради про укладення із приватним товариством договору оренди землі, а також сам договір оренди, зобов’язавши орендаря повернути наділ до земель запасу Народицької селищної ради.
Установлено, що за рішенням Народицької селищної ради, у червні 2017 року неправомірно укладено з ТОВ «Поліська Нива» договір оренди 40 га землі вартістю понад 820 тис грн, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що за межами населеного пункту с. Базар.
Зокрема, землю передано в оренду з порушенням вимог земельного та цивільного законодавства, за відсутності розробленої землевпорядної документації та нормативно-грошової оцінки, яка є основною для визначення розміру орендної плати.
Передана земельна ділянка державної власності є радіоактивно забрудненою та не може використовуватися у сільськогосподарському виробництві. Крім того, селищна рада не наділена повноваженнями щодо розпорядження зазначеною категорією земель.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: